duminică, 28 iunie 2009

Muffins Clik

        Imi doream de mult o tava de briose... Mi-a daruit-o mama asa ca astazi in sfarsit... i-am facut proba. Nu imi imaginam ca sunt asa bune... Reteta aceasta am vazut-o in revista Clik Pofta Buna. Nu am decorat muffinsurile cum erau in revista, si nu am pozat pasii intermediari deoarece aveam musafiri. Cat briosele erau la cuptor noi ne-am delectat cu un remmy.
        Ingrediente:
- 4 oua
- 200 g unt
- 200 g zahar
- 200 g faina
- o ciocolata amaruie
- un praf de copt
- jumatate de fiola esenta de vanilie
Cititi toata reteta

joi, 18 iunie 2009

Tort rapid, ieftin si bun

           Am mancat acest tort acum doi ani cand am fost intr-o vizita. Cand imi spunea ce ingrediente are tortul.... sincer nu ma atragea deloc. De ce??... Pentru ca nu mi se parea potrivita combinatia fructe + frisca + ciocolata. Dupa ce am mancat am mai vrut o felie... si am facut si eu tortul de nenumarate ori.
          Ingrediente:
- un blat de tort
- 1l frisca (1l smantana dulce batuta cu 8 linguri de zahar + 2 plicuri zahar vanilat + un intaritor de frisca-optional)
- un pahar finetti de 400g
- 1 plic zahar vanilat
- 3 banane curatate si taiate in doua pe lungime
- fructe pentru decor
- 300 ml apa
- 10 linguri zahar
           Mod de preparare Se face intr-un ibric un sirop din apa si zahar. Se pune prima foaie de tort pe un platou, se insiropeaza (nu foarte mult). Se topeste putin paharul de fineti in cuptorul cu microunde apoi se intinde ciocolata peste prima foaie de tort (insiropata). Se pot adauga si kivi, eu de data aceasta nu am pus. Se lasa putin la racit apoi se pune foaia a doua de tort. (Aveti rabdare sa se raceasca ca de nu se imprastie ciocolata). Se insiropeza apoi, pestea ea, se pune jumatate din frisca. Peste frisca se adauga felii de banane pana acopera intreaga foaie. Deasupra se adauga ultima foaie, se insiropeaza si se orneaza cu frisca dupa plac. Se lasa la rece cateva ore apoi se serveste. Pofta buna! PS: Multumesc Maria atat pentru gazduire cat si pentru ajutor!
Cititi toata reteta

marți, 16 iunie 2009

Pizza de casa 2

O pizza preparata putin altfel, foarte delicioasa!

Ingredient aluat:
- 500g faina alba;
- 1 ou;
- o lingurita bicarbonat stins;
- 30g drojdie; - sare;
- o lingura zahar;
- o lingura margarina;
- in jur de 150
-170 ml lapte.

  Mod de preparare aluat: Se freaca intr-o canita drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Se pune faina cernuta intr-o bol si peste ea restul de ingrediente (si drojdia). Se omogenizeaza bine, optional la sfarsit se poate adauga o lingura de ulei, iar se amesteca si se lasa la crescut cam 15-20 minute.

 Ingrediente umplutura:
- 300g bacon;
- 2 ceapa verzi;
- 200g carnat semiafumat;
- o conserva de ciuperci a 400g;
- 300g telemea de vaca;
- 2 oua la sfarsit ca sa lege compozitia;

 Preparare compozitie: Intr-un ceaun de tuci sau o oala din teflon, la foc potrivit, se pune sunca taiata marunt la topit.Dupa ce-si lasa putina untura se adauga ceapa taiata marunt, se lasa un pic la calit,dupa care se adauga carnatul taiat cubulete marunte. Dupa aproximativ 3 minute se adauga si ciupercile taiate marunt si se lasa aproximativ 6-7 minute...se adauga branza rasa pana ce se topeste, se gusta pentru a verifica daca mai trebuie sare si se ia de pe foc. Se bat cele doua oua care se toarna peste compozitie (sa nu fie fierbinte) amestecandu-se usor pentru omogenizare si pentru a nu se face franjuri.
Etapa finala: Se incinge cuptorul. Se ia o tava pt cuptor care se unge uniform cu ulei, in care se aseaza aluatul intins bine (grosimea se face dupa preferinta), pe care se intinde uniform compozitia, care am ornat-o cu 125 g de mozzarela rasa pe razatoarea mare, masline si ardei gras. Se introduce tava in cuptorul incins, pe foc potrivit si se lasa pana se face aluatul (la 210 grade am lasat-o 20 minute). Cand e gata se portioneaza, se aseaza pe farfurie si se serveste calda cu sos. Nu este foarte aratoasa dar e foarte gustoasa si hranitoare (Andi sunt de acord cu tine ). Pofta buna!
Cititi toata reteta

luni, 15 iunie 2009

Usturoiul.... stiti totul despre el???!!

<> # Imi amintesc ca bunicii imi dadeau dimineata pe nemancate un paharel cu lapte cu usturoi pentru a scapa de viermi (lasau usturoiul la macerat de seara pana dimineata). Articolul este preluat din cartea “Ghidul alimentelor sanatoase” de Michael van Straten.
Cititi toata reteta

joi, 11 iunie 2009

Zmeura

Imaginea este luata de aici. Din aceeasi carte din care am scris despre "Capsune" si "Cirese" "Ghidul alimentelor sanatoase" am cules si acest articol referitor la zmeura. << Energie/portie standard 15kcal Bogata in vitamina C si fibre solubile. La fel ca si strugurii, zmeura ar trebui sa fie in meniul oricarui spital. Acest fruct delicios este o sursa bogata de vitamina C - 100g asigura 75% din doza zilnica recomandata. Zmeura mai este si o sursa importanta de fibre solubile si pectina si contine concentratii mici de calciu, potasiu fier si magneziu - minerale vitale pentru convalescenti dar si pentru cei care sufera de afectiuni cardiovasculare, oboseala sau depresie. Mineralele se absorb foare bine datorita prezentei vitaminei C. Medicina traditionala recomanda zmeura pentru simptome febrile, aceasta avand un efect de racorire demonstrat. Astringent natural, zmeura are efecte benefice asupra intregului tract digestiv, ajutand la prevenirea afectiunilor gingivale. a problemelor de stomac si a diareii. + Bune pentru sistemul imunitar, pentru prevenirea cancerului si in caz de afectiuni ale cavitatilor bucale. + Se recomanda sa se consume proaspete.>>
Cititi toata reteta

marți, 9 iunie 2009

Capsunele

<< Energie/portie standard 27kcal Bogat in vitamina C si fructe solubile Exista o legenda populara conform careia bolnavii de artrita trebuie sa evite capsunele, pentru ca sunt acide, insa aceasta este departe de realitate. Marele botanist suedez Linnaeus recomanda capsunele ca remediu ideal pentru tratarea artritei, gutei si reumatismului. Vorbea din experienta personala, pentru ca se vindecase de guta dupa ce consumase numai capsune aproape zi si noapte. Aceasta dieta agreabila functioneaza probabil, deoarece capsunele ajuta la eliminarea din corp a acidului uric care irita mult articulatiile. Capsunele sunt faimoase pentru ca reduc tensiunea arteriala si sunt recomandate in medicina traditionala europeana pentru eliminarea pietrelor la rinichi. Ele contin o concentratie modesta de fier, insa datorita continutului ridicat de vitamina C, fierul se absoarbe foarte bine, facandu-se utile in prevenirea si tratarea anemiei si oboselii. 100 g de capsune ofera aproape de doua ori necesarul zilnic de vitamina C. Capsunele sunt bogate in fibra solubila pectina, care ajuta la eliminarea colesterolului. Acasta si proprietatile sale puternic antioxidante le fac foarte eficiente impotriva afectiunilor cardiovasculare si circulatorii. Exista de asemenea dovezi certe cum ca aceste fructe delicioase mai au si proprietati antivirale. Iata un medicament care nu necesita o lingura de zahar pentru a putea fi luat. Aceste fructe de padure minunate trebuie consumate separat sau la inceputul mesei pentrua putea beneficia de toate efectele lor terapeutice. + bune impotriva cancerului, gutei, artritei si anemiei. + se recomanda sa se consume proaspetesi coapte - pot provoca reactii alergice la anumite persoane Nu uitati : cateva capsuni pe zi in sezonul lor sunt cea mai delicioasa asigurare de sanatate pe care o cumparati. >> Articolul a fost luat din aceeasi carte "ghidul alimentelor sanatoase" iar fotografia de aici.
Cititi toata reteta

luni, 8 iunie 2009

Ciresele

     De caurand mi-am achizitionat o carte "Ghidul alimentelor sanatoase" de Michael van Straten. Sunt lucruri interesante in ea ca urmare vi le scriu si voua.
     Astazi m-am oprit la cirese... tot este sezonul lor.
     Energie/100g 48kcal Bogate in vitamina C si bioflavonoizi (bioflavonoizii sunt antioxidanti puternici care reduc riscurile pentru multe afectiuni).
     Medicina traditionala intrebuintata inainte doar scoarta ciresului salbatic, insa astazi se stie ca tulpina si fructele sunt foarte diuretice – ciresele au un continut mare de potasiu si nici un pic de sodiu. Ciresele salbatice sunt foarte dulci. La fel ca si visinile ciresele amare sunt delicioase gatite si conservate, dar si in sucuri sau lichioruri. Ciresele contin vitamina C. Ceea ce contribuie la valoarea lor de remedii anticancerigene este acidul elagic, care inhiba celulele canceroase. + bune pentru circulatie si prevenirea cancerului + un diuretic de ajutor + se recomanda sa fie consumate proaspete (varietatea de cirese dulci), gatite sau imbuteliate (soiurile amare).
 Articolul urmator va fi despre capsuni! Fotografia din introducere este luata de aici.
Cititi toata reteta

miercuri, 3 iunie 2009

Alimente surprinzator de sanatoase

Cautam o anumita carte pe DC++ si asa am ajuns la acest articol. Cum nu scria provenienta lui l-am cautat pe internet si l-am gasit AICI. Vi-l redau mai jos: <>
Cititi toata reteta

luni, 1 iunie 2009

Idei pentru preparate din orez

Umatorul articol l-am gasit cu ceva timp in urma in ziarul local Monitorul de Suceava. Mi s-a parut util ca urmare il redau.
"Orezul poate reprezenta singur un fel de mâncare, dar poate la fel de bine să fie garnitură pentru alte preparate. Fie că este vorba de orez obişnuit, cu bob lung, brun, sălbatic sau basmati, acest aliment vă permite să experimentaţi în bucătărie, apelând la unul dintre cele patru procedee pe care specialiştii le recomandă pentru preparare. Orezul fiert este o garnitură ideală pentru mâncărurile cu sosuri cu carne, sosuri curry sau chili şi, în plus, poate fi folosit pentru prepararea salatelor de orez. Pentru fierbere, întâi trebuie să măsuraţi cu atenţie cantitatea de apă pe care o folosiţi: pentru fiecare măsură de orez, puneţi două de apă. Ţineţi cont de faptul că o cană de orez este suficientă pentru a pregăti două porţii de garnitură. Puteţi fierbe orezul direct în cratiţa în care veţi găti mâncarea sau folosiţi un ibric, iar apoi mutaţi orezul în cratiţă. Când apa începe să fiarbă, adăugaţi orezul şi puţină sare. Aduceţi din nou la punctul de fierbere, apoi daţi focul încet, puneţi un capac pe cratiţă şi lăsaţi orezul să fiarbă încă 15 minute. Fiecare tip de orez necesită alt timp de fierbere, care este menţionat pe ambalaj. Dacă după timpul indicat apa nu a scăzut complet, lăsaţi orezul să fiarbă până o absoarbe pe toată şi serviţi-l condimentat după preferinţe. Orezul prăjit, un preparat inedit
Orezul prăjit poate fi consumat ca atare sau ca garnitură la preparatele chinezeşti. Pentru aceasta, fierbeţi orezul în mod obişnuit, apoi lăsaţi-l să se răcească. Bateţi două ouă într-un castron, adăugând sare, piper şi condimente după gust. Puneţi puţin ulei într-o tigaie mare sau într-un wok şi adăugaţi ouăle bătute când uleiul este încins. Amestecaţi constant până când acestea încep să se prăjească. Adăugaţi orezul fiert şi puţin sos de soia. Continuaţi prepararea până când orezul se încinge şi toate ingredientele se omogenizează. Pentru a varia reţeta, puteţi căli ceapă în tigaie înainte de a pune ouăle sau puteţi adăuga bucăţi fierte de pui sau creveţi odată cu orezul. Salata de orez
Altă idee pentru a folosi orezul fiert care v-a rămas de la gătit este salata de orez. Ideal este ca aceasta să fie preparată cu o seară înainte de a fi servită, pentru ca boabele de orez să „împrumute” aromele celorlalte ingrediente. Amestecaţi orezul fiert şi răcit cu boabe de porumb, ardei gras şi ardei iute tocat, măsline, usturoi, zeamă de lămâie sau lime şi puţin ulei de măsline. Chiar înainte de a servi salata, încorporaţi brânză rasă. Dacă preferaţi mâncărurile mai dulci, puteţi amesteca orezul fiert cu bucăţi de ananas, ton, fasole sau chiar nuci caju."
PS: Nu am terminat renovatul:).
Cititi toata reteta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena