luni, 11 iunie 2012

Dulceata de capsuni

 
 Daca nu ati facut inca dulceata de capsuni va recomand cu drag aceasta reteta.

Ingrediente:
  • 5 kg capsuni (necuratate)
  • 3 kg zahar
  • o lamaie verde
  • 5 linguri rom
Mod de preparare:
Alegeti capsuni mijlocii, frumoase si proaspete, avand si coditele. Spalati-le cate putine odata, in apa multa. Puneti-le pe o sita sa se scurga, apoi indepartati coditele si  intr-un lighean puneti un strat de capsuni, unul de zahar, iar capsuni iar zahar, ultimul strat trebuie sa fie de zahar. Folositi doar 2 kg de zahar.
Lasati-le astfel 12 ore, pana ce fructele lasa zeama destul de multa.
.
Intr-o cratita mai mare, strecurati zeama din capsuni si adaugati restul de zahar.
.
Puneti la fiert pe foc potrivit pana se topeste zaharul apoi adaugati fructele. Stoarceti zeama din lamaie  si   adaugati si romul. Amestecati din cand in cand cu o lingura de lemn.
.
Lasati la fiert initial pe foc mare pana ce da in clocot apoi micsorati focul, sa fie potrivit spre mic. Primele 20-30 minute nu amestecati cu lingura ci numai scuturati cratita. Luati spuma formata si aruncati-o.
.
Lasati pe foc potrivit spre mic aproximativ 3 ore, amestecand din cand in cand. Scoateti spre final putina dulceata intr-o farfuriuta pentru a vedea daca e destul de inchegata.
Lasati dulceata la racit apoi puneti-o in borcane. Puneti borcanele la sterilizat pentru 15 minute.
Merge de minune la micul dejun cu unt si ceai dar si la prajituri, cornuri, etc.
1
Sa aveti pofta!
2

16 comentarii:

  1. mmmm ce bine arata! si eu astept sa mananc facuta de mama mea :)). pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce bine de tine Timea. Mama mea este cam departe. Pup si eu!

      Ștergere
    2. Pai sta la 50 km de mine dar are graina cu de toate, inclusiv capsuni...deci nu merita sa cumpar si sa fac eu :)

      Ștergere
  2. O bunatate.Eu anul acesta am primit cadou de la mami dulceata de capsuni.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce buna trebuie sa fie! La noi sunt inca f. scumpe capsunile, nu stiu daca o sa pot face anul asta dulceta de capsuni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabi si la noi sunt scumpe. Am aflat din surse sigure ca nici nu se vor ieftini. Fa si tu macar de o pofta!

      Ștergere
  4. hummmmmmmmmmmmmmmm.............so great!!!!

    http://estilohedonico.blogspot.pt/

    xoxo

    RăspundețiȘtergere
  5. Una dintre cele mai bune dulceturi! Ai un blog foarte apetisant....
    Te-am adaugat in listuta mea de blogrol, ca sa te pot urmari mai bine. Sper sa vrei ma adaugi si tu.

    RăspundețiȘtergere
  6. niciodata nu am nimerit proportiile, sper sa imi iasa...

    RăspundețiȘtergere
  7. EU LAS CAPSUNILE IN SOROPUL DE ZAHAR 12 ORE DUPA CARE LE FIERB , IESE O DULCETA SUPER.

    RăspundețiȘtergere
  8. aaaaaaa,am si eu o intrebare,o sa fie pt prima data cand fac asa ca sunt incepatoare si nu stiu cum adica le sterilizez?daca nu e prea mult te rog spune-mi si mie cum sa fac.ms si felicitari,e f frumos blogul si munca ta e de mare folos:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Aici http://irinaririna.blogspot.ro/2012/08/gem-de-prune-pentru-iarna.html ai explicat exact procedeul, cum sterilizezi borcanele. Pui intr-o tava borcanele peste un prosop. Torni apa in tava pana aproape o umpli si o dai la cuptor (sa nu fie incalzit) la 180 grade pentru o ora. Spor sa ai!

      Ștergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena