marți, 31 ianuarie 2012

Premii

Am primit doua premii. 
Primul este de la DiaMar, contine si un set de intrebari la care trebuie sa raspund.

1.Care este reteta voastra preferata de mancare postata pe blogul vostru?
Ciulamaua de pui si nu este numai reteta mea preferata ci si a cititorilor mei. 
2. Care este desertul preferat postat pe blogul vostru?
Ups.... e grea intrebarea aceasta pentru ca dulciurile toate sunt preferatele mele. Acum descopar secretetele muffins. Dar nici nucilor cu crema de nuci nu le sunt indiferenta! Am uitat.... si tortul Krantz...
3. Ce mancare credeti ca nu ati incerca niciodata sa mancati?
Ca si DiaMar  fuduliile! 




Al doilea premiu este primit de la Dana Cristea si de la Silvia. Si acesta cuprinde un set de intrebari:
1. Care este produsul de machiaj preferat?
Rimelul.
2. Care a fost trend-ul preferat in anul 2011?
Nu am trend preferat. Cu ce ma simt eu bine.... 
3. Care este desertul tau preferat?
 Am raspuns mai sus.
4. Culoarea preferata?
Astazi predomina griul. Nu am una anume preferata.
5. Care este prenumele tau?
Irina-Mihaela.
6.Care este ultima melodie pe care ai ascultat-o?
Ingrid - Tu m-as promis

7. Pisici sau caini?
Pisici. Am avut una 7 ani.


Impart aceste premii cu cititorii mei, cu celelalte gospodini care zi de zi impart cu noi bunatatile facute!
Va multumesc.
Cititi toata reteta

luni, 30 ianuarie 2012

Paine neagra cu seminte de dovleac si floarea soarelui


Va plac semintele? Care? De dovleac sau de floarea soarelui? Ambele...... foarte bine! Le gasiti in aceasta painea neagra facuta de mine in weekend.

Ingrediente:
  • 1 kg faina neagra (eu am luat de baneasa)
  • 2 pliculete drojdie uscata (14 g)
  • o lingura sare mare
  • o lingura zahar
  • 750 ml apa calduta
  • 50 g unt topit
  • 75 g seminte dovleac
  • 75 g seminte floarea soarelui
  • o lingura ulei de masline
Cititi toata reteta

vineri, 27 ianuarie 2012

Cascaval de casa


De ceva timp m-am hotarat sa fac cascaval in casa. Am o reteta de mult, mostenita :) asa ca nu mi-a mai ramas decat sa ma aprovizionez cu ingredientele principale, branza de vaci si lapte ambele de la tara, de la o persoana cunoascuta asta ca sa am eu mai multa incredere.....!

Ingrediente:
  • un kg branza de vaci
  • un litru lapte
  • 80 g unt
  • un ou
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
Cititi toata reteta

miercuri, 25 ianuarie 2012

Muffins cu ananas si cocos


Dupa cum spuneam si in postarea Muffins de lamaie sunt prinsa rau de muffins. Sa nu mai zic ca dimineata am facut muffins de ananas si cocos spre deliciul colegilor mei care au navalit pe ele.

Ingrediente:
  • 150 g ananas din conserva
  • 3 linguri de rom
  • 60 ml zeama din compot
  • 250 g de faina
  • 50 g nuca de cocos
  • un plic praf de copt
  • 1/3 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un ou
  • 100 g zahar
  • 80 ml ulei
  • 200 g iaurt de ananas 
Cititi toata reteta

marți, 24 ianuarie 2012

Musaca de cartofi cu carne de curcan


De foarte mult timp nu am mai facut o musaca si mi s-a facut dor. Am ales musacaua de cartofi cu carne de curcan (daca nu aveti piept de curcan il puteti inlocui cu cel de pui, gustul nu se va schimba foarte mult). De obicei eu taiam cartofii rondele si ii frigeam in ulei insa de mult ma bate gandul sa incerc musacaua si cu cartofii fierti.

Ingrediente:
  • 12-13 cartofi medii
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 800 g piept curcan (dezosat)
  • 40 g slaninuta afumata
  • o legatura patrunjel
  • o ceapa
  • 3 linguri ulei
  • 4-5 linguri apa
  • 4 oua
  • 3 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • ulei pentru uns
Cititi toata reteta

duminică, 22 ianuarie 2012

Muffins de lamaie


In ultima perioada am studiat intens doua carti cu muffins.  Ambele sunt minunate si pe masura ce fac cate o reteta o sa o impart cu voi.
In general la muffins toate ingredientele le aveti si timpul de preparare nu este mai mult de 20-30 minute.
Ingrediente:
  • 250 g faina
  • un plic praf copt (10g)
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un varf cutit sare
  • o lamaie
  • un ou
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 250 ml lapte
Cititi toata reteta

vineri, 20 ianuarie 2012

Pancakes - clatite americane


Clatitele americane sunt delicioase. Imi plac foarte mult cele cu miere si nuca dar nici celor cu nutella sau dulceata nu le rezist. Se fac foarte rapid si nu se prajesc in ulei.


Ingrediente:
  • un ou
  • 350 ml lapte
  • 40 g unt topit
  • 350 g faina
  • un plic praf de copt (10g)
  • 40 g zahar
  • un plic zahar vanilat
  • un varf cutit sare
Cititi toata reteta

joi, 19 ianuarie 2012

Tocanita de purcel

Mai rar dar se intampla sa am cate o pofta de tocanite, de porc, de pui, ficatei sote sau alte te miri ce mancaruri.....
De data aceasta am ales tocanita de purcel cu mamaliguta si branza telemea.......

Ingrediente:

  • 800 g pulpa de porc
  • 2 cepe
  • 80 ml suc de rosii
  • 50 ml ulei
  • piper
  • sare
  • 2 foi de dafin
Cititi toata reteta

marți, 17 ianuarie 2012

Paine de secara (66.66 %) si grau


Painea de secara este mult mai sanatoasa decat painea din faina de grau. Fie ea integrala sau alba. Consumul frecvent duce la scaderea colesterolului. Painea din faina integrala de secara produce un nivel al insulinei mai redus decat painea din faina de grau. Deja am inceput sa diversific sortimentele de paine, in plan sunt si painea din ovaz, tarate si cea de secara (100 %)
Fiind incepatoare in acest domeniu am ales reteta Laurei Laurentiu.
Cititi toata reteta

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Alimente cu efecte benefice....

Nu este o noutate că laptele întăreşte oasele sau că morcovii sunt buni pentru vedere. Mai puţin cunoscut este faptul că organismul poate fi întărit şi protejat mai bine prin asocierea unor alimente, ale căror efecte benefice vor fi astfel sporite, potrivit womansday.com.
1. Calciu şi inulină, pentru sănătatea sistemului digestiv şi întărirea oaselor
Inulina este o fibră ce favorizează creşterea bacteriilor intestinale, precum şi absorbţia calciului. Se găseşte în varza de Bruxelles, frunze de păpădie, ceapă, usturoi, praz, cicoare, banane, făină integrală, sparanghel. Surse bune de calciu sunt: laptele, iaurtul, toate tipurile de brânză, broccoli, varza-creaţă, somonul sardinele, tofu făcut cu clorură de calciu sau sulfat de calciu, migdalele, laptele fortificat de soia, orez sau migdale, sucul de portocale fortificat.
Combinaţii propuse: banane cu cereale şi lapte sau sparanghel la grătar cu parmezan ras
Cititi toata reteta

vineri, 13 ianuarie 2012

Gogosi cu dulceata


Gogosi.....cui nu-i plac? Sunt apetisante si foarte usor de preparat. Si sunt pe placul intregii famili.
Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 30 g drojdie 
  • 2 oua
  • 5 linguri de lapte
  • 4 linguri zahar
  • 120 g unt topit
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • sare
  • coaja de la o lamaie
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra (pentru pudrat)
  • dulceata 
Cititi toata reteta

joi, 12 ianuarie 2012

Oua umplute cu branza topita


Imi plac foarte mult ouale umplute, oua umplute cu ciuperci - reteta AICI, oua umplute cu branza - reteta AICI,   oua umplute cu ficat - reteta AICI. De data aceasta am facut reteta Otiliei oua umplute cu branza topita. Se face foarte rapid si sunt foarte bune.
Ingrediente (pentru 5 oua):
  • 5 oua fierte
  • o ceapa rosie mica
  • 4 triunghiuri branza topita cu smantana
  • sare
  • piper
  • cateva fire de patrunjel
  • o lingura ulei
Cititi toata reteta

miercuri, 11 ianuarie 2012

Placinta cu branza dulce si stafide - foarte rapida


Imi era dor de niste placinte buune cu putin aluat si multa branza. Am ales aceasta reteta pentru ca aluatul merge pregatit in robot / mixer si se pregateste foarte rapid.

Ingrediente aluat:
  • 200 g faina
  • 150 g unt
  • un varf lingurita sare
  • 2 linguri iaurt
Cititi toata reteta

marți, 10 ianuarie 2012

Chiftelute la cuptor


Am hotarat sa fac chiftelute la cuptor si nu prajite. Sunt putin mai uscate decat cele prajite in ulei dar mult mai sanatoase.
Ingrediente:

  • 500 g carne tocata (de obicei eu toc spata sau pulpa de porc)
  • 3 catei de usturoi
  • un morcov 
  • un cartof mai mare
  • 3 cepe verzi
  • 2 oua
  • 3 linguri pesmet
  • o legatura patrunjel
  • o legatura marar
  • sare 
  • piper
Cititi toata reteta

luni, 9 ianuarie 2012

Paine impletita in trei


Din ce in ce mai des fac paine. Incerc mereu alta reteta nu pentru ca as fi nemultumita de una.
Ingrediente:

  • un kg faina
  • 35 g drojdie
  • 2 lingurite rase sare
  • 200 ml lapte
  • 250 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri unt (margarina) topit (topita)
  • un ou
  • susan sau mac
Cititi toata reteta

sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Tort de cafea


Acest tort l-am ales pentru sarbatoritul Cristian Ioan. La multi ani cu mult drag. Este un tort cu cafea, unul dintre preferatele mele.
La multi ani tuturor ce poarta numele de Ionut, Ionuta, Ion, Ioan, Ioana!

Ingrediente blat:

  •  8 oua
  • 10 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • coaja de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
Cititi toata reteta

vineri, 6 ianuarie 2012

Bomboane Raffaello


Aceste bomboane cu nuca de cocos imi plac la nebunie. Se fac usor si sunt pe placul tuturor. Reteta o am de la Otilia colega mea de facultate... ce vremuri....
Ingrediente:
  • 150 g lapte praf
  • 250 g zahar pudra
  • 100 g nuca cocos
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un pachet unt
  • o foaie de napolitana zdrobita
  •  100 g nuca cocos pt tavalirea bomboanelor
Cititi toata reteta

joi, 5 ianuarie 2012

Nuci umplute cu crema de nuci


Cat de multa va plac aceste prajituri? Pe mine ma incanta in adevaratul sens al cuvantului. Se pastreaza foarte bine cateva zile dar la cat sunt de bune nu stiu daca apuca. Sunt atat de delicioase...

Ingrediente coji:
  • 500 g faina
  • 200 g zahar pudra
  • 400 g unt
  • 150 g nuci macinate (ale mele erau prajite)
  • 4 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • (Zahar pudra pentru pudrat)
Cititi toata reteta

miercuri, 4 ianuarie 2012

Piept de curcan in crusta de bacon

Pe langa friptura de purcel clasica am vrut anul acesta ceva cu mai putine grasimi. Am ales pieptul de curcan care sa stiti ca nu este innecacios daca la asta va ganditi. Am facut reteta dubla, voi daca vreti o puteti injumatati.
Ingrediente:
  • 2,5 kg piept curcan dezosat
  • 600 g bacon
  • 50 g unt
  • 4 lg ulei 
  • 4 lg rom
  • 6 catei usturoi
  • o lingurita cimbru uscat
  • o lingurita sare
  • o lingura miere
  • 1/2 lingurita piper
  • 3-4 frunze da dafin
Cititi toata reteta

marți, 3 ianuarie 2012

Aperitive de sarbatori

Incep acest an prin a va ura sanatate, fericire, belsug si pace. Toti sa fim mai buni, mai intelegatori si mai rabdatori.
La Multi Ani!

Va voi prezenta aperitivele mele de sarbatori, cumulate deoarece cum bine ati observat nu am avut deloc timp sa dau pe aici.
Cititi toata reteta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena