vineri, 30 martie 2012

Orez cu prune uscate - de post


Prunele uscate sunt delicioase. Se gasesc si fara samburi, numai bune pentru aceasta reteta. Nu stiu cat de bine va suna "orez cu prune uscate" dar eu va asigur ca este un desert delicios si de post.

Ingrediente:
  • 450 g prune uscate fara samburi
  • 1.5 l apa
  • 300 g orez
  • un varf lingurita scortisoara
  • 60 ml ulei
  • 3-4 linguri zahar
  • putina sare
Cititi toata reteta

miercuri, 28 martie 2012

Chec cu nuca si scortisoara - de post


Acest chec este ideal pentru micul dejun dar nu numai. Contine nuca si scortisoara, e foarte aromat.

Ingrediente:

  • 12 linguri ulei
  • 14 linguri apa
  • 10 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 18 linguri cu faina (300 g)
  • o lingurita scortisoara
  • 2 lingurite praf copt
  • o cana cafea nuca macinata (80 g)
  • 2 linguri cacao
Cititi toata reteta

marți, 27 martie 2012

Cina cu Electrolux


Dragii mei am revenit acasa. Va sunt datoare cu detalii despre cina de la Club Cortina, Corbeanca, fosta casa a lui Tantareanu, organizata de Electrolux in cadrul proiectului Testeaza Reteta.

Va prezint tot meniul, in ordinea servirii lui:
Cristina (http://www.divainbucatarie.ro/) a gatit cu Mirela delicioasele paste cu fructe de mare.
Mihai (http://placerisimple.wordpress.com/) a gatit cu Sisters (http://sisterskitchen.ro/) barcute de zucchini.


Isabela (http://dobrinisabela.blogspot.com/) a gatit cu mine si cu Samira (de la Bucataria de azi) banana bread. 
Carmen, Mugur si restul echipei de la Electrolux ne-au facut o surpriza si au gatit lava chocolate.
M-am simtit foarte bine alaturi de toti, si sper ca nu i-am pus prea multe intrebari lui Mugur despre produsele Electrolux. Cum puteam eu sa aflu de cuptorul cu aburi de care am fost foarte incantata?!
Va multumesc tuturor pentru participare si mai ales Isabelei ca m-a selectat.
Fotografii muuuulte gasiti pe facebook, postate de fiecare participant. Din pacate eu nu prea am facut.
Astept echipa Electrolux si la Suceava.

Cititi toata reteta

vineri, 23 martie 2012

Ciocolata alba de casa cu stafide



Ciocolata… ciocolata… ciocolata cui nu-i place ciocolata? Alba, neagra, cu incluziuni sau fara este delcioasa. Astazi va recomand ciocolata alba cu stafide.
Ingediente:
  • 200 g stafide
  • 4 linguri rom
  • 150 ml apa
  • 200 g zahar
  • 200 g unt (un pachet)
  • 430 g lapte praf (+/- cateva grame)
  • esenta de rom
Cititi toata reteta

joi, 22 martie 2012

Chifle de casa


In fiecare luna are loc provocarea secreta. Acest proiect este lansat de AMA, gasiti detalii mai multe pe blogul ei, AICI. Luna aceasta blogul cuvenit mie a fost cel al Kadiei, iar reteta aleasa a fost  cea a chiflelelor de casa!
Imi trebuia ceva simplu deoarece mi-am amintit pe  ultima suta ca sunt inscrisa la provocare. Vedeti la finalul retetei mai multe detalii.

Ingrediente:
  • 300 g faina alba
  • 200 g faina integrala
  • 7 g drojdie uscata (un plic)
  • 2 lingurite sare
  • 4 lingurite zahar
  • 320 ml apa minerala (+/-10 ml in functie de faina)
  • 40 ml ulei masline
  • 2 linguri seminte dovleac
Cititi toata reteta

miercuri, 21 martie 2012

Pizza cu gorgonzola



Pentru iubitorii de gorgonzola aceasta pizza este minunata! Se prepara destul de rapid (cu exceptia aluatului care trebuie sa stea la crescut) si e delicioasa.


Ingrediente aluat (pentru 2 pizza):

  • 500 g faina
  • 300 g apa calduta
  • 7g drojdie uscata ( un plic )
  • 2 lingurite sare
  • 6 linguri ulei masline
  • 350 g gorgonzola
  • 350 g scamorza (sau cascaval)
  • 4 linguri smantana
  • o legatura patrunjel
Cititi toata reteta

marți, 20 martie 2012

Sarmale de post in foi de varza murata


Daca postiti si nu mai stiti ce sa faceti bun de mancare va sugerez aceste sarmale (la noi li se mai spune si galuste si se fac mai mari decat sarmalele). Nu se fac foarte rapid (in jur de  3 ore) dar merita efortul pentru ca sunt delicioase.

Ingrediente:

  • o capatana varza murata
  • 400 ml ulei
  • 700 g ciuperci conservate
  • un ardei rosu
  • 3 cepe
  • 3 morcovi
  • o legatura patrunjel
  • o legatura marar
  • 400 g orez, de preferat cu bobul rotund
  • 160 ml suc rosii
  • 900 ml apa
  • sare
  • piper
  • 5-6 frunze de dafin
Cititi toata reteta

luni, 19 martie 2012

Clatite de post


Inca un desert de post, foarte rapid de preparat: clatite. Sunt foarte delicioase, umplute cu dulceata, miere si nuci sau mai stiu eu ce alta preferinta aveti.

Ingrediente:

  • 1 l apa minerala
  • 4 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 500 g faina
  • putin ulei pentru uns tigaia
  • umplutura preferata
Cititi toata reteta

joi, 15 martie 2012

Banana bread



Banana bread isi are originea in America. Se aseamana cu un chec si este extrem de populara in SUA. E preparata cu praf de copt, iar amestecul are mai mult consistenta unei prajituri decat a unui aluat de paine. In consecinta majoritatea checurilor americane sunt coapte in tavi, dupa care ele sunt scoase si taiate in felii groase, fiind consumate cu ceai sau cu cafea la micul dejun. Bananele sunt un ingredient preferat.


De ce am ales banana bread? Simplu: Electrolux a venit cu o provocare foarte interesanta si menita sa ne cunoastem mai bine: "Testeaza reteta". 
Reteta testata e de pe blogul Isabelei, si sper ca voi castiga cu ea! Ce voi castiga? Preieteni noi deoarece pe data de 22 martie castigatoarea va gati impreuna cu Isa reteta de Banana Bread, la Club Cortina, Corbeanca.


Ingrediente:
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 230 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 200 g smantana 
  • 230 g banane (cantarite dupa ce au fost curatate)
  • 250 g faina
  • 2 lingurite rase praf copt
  • o lingurita rasa scortisoara
Cititi toata reteta

miercuri, 14 martie 2012

Pizza de post - cu dovlecel si vanata

Astazi este miercuri, zi de post! Va recomand aceasta pizza delicioasa cu dovlocel si vanata.

Ingrediente blat:

  • 450 g faina
  • o lingurita cu varf sare
  • un plic drojdie uscata (7 g)
  • 250 g apa calduta
  • 6 linguri ulei masline
Cititi toata reteta

marți, 13 martie 2012

Grisine cu susan

Aceste grisine crocante in forma de creion sunt usor de preparat si sunt mult mai gustoase decat cele comercializate in magazine. Odata ce ati inceput sa rontaiti o grisina, nu va veti mai putea opri.

Ingredinte:

  • 225 g faina +/-10 g
  • o lingurita cu varf sare
  • 15 g drojdie proaspata
  • 135 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline + inca putin pentru uns
  • seminte de susan
Cititi toata reteta

sâmbătă, 10 martie 2012

Cupcakes tiramisu cu mascarpone

Tiramisul este desertul preferat al italienilor. Aceste cupcakes tiramisu vor fi apreciate de musafirii vostri si merg de minune la orice "coffee or tea" party.
Cum  Kadia organizeaza pe blogul ei o astfel de "petrecere" a cupcakes-urilor ma inscriu cu aceasta reteta.

Ingrediente petru blat (toate la temperatura camerei):
  • 175 g unt
  • 175 g zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 oua
  • 175 g faina
  • 2 linguri cafea tare
Ingrediente glazura:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri cafea tare
Cititi toata reteta

Paine cu prosciutto


Aceasta paine condimentata italiana. din Parma, contine sunca produsa pe plan local. O cantitate mica de sunca umple painea de o aroma minunata.

Ingrediente:
  • 390 g faina (+/- 10 g in functie de faina)
  • o lingurita si jumatate sare
  • 15 g drojdie proaspata
  • 250 ml apa calduta
  • 60 g prosciutto taiata bucati mici
  • putin piper proaspat macinat
Cititi toata reteta

joi, 8 martie 2012

Capsune in ciocolata


Doamnelor si domnisoarelor, va urez la multi ani, sa fiti sanatoase, iubite si apreciate!
Astazi va servesc cu capsune in ciocolata, un desert ispititor cu care sigur nu dati gres la nici un eveniment.

Ingrediente:

  • capsune
  • ciocolata cu cacao (am luat milka)
  • ciocolata alba
  • betisoare putin mai late
Mod de preparare:
Se topeste ciocolata in bain marie sau in cuptorul cu microune (daca o topiti in cuptor puneti cuburile in cuptor 10 secunde, amestecati, iar puneti iar amestecati pana e topita complet).
Se spala capsunele, se curata de codite si se lasa la stors pe un prosop absorbant de bucatarie. Li se infing betisoarele.
Se trec prin ciocolata alba apoi cu o lingura se presara peste ele ciocolata cu cacao sau se trec prin ciocolata cu cacao si se presara ciocolata alba.
Ca sa fim si pe placul celor care doresc mai putina ciocolata nu ii mai trecem prin ciocolata ci doar ii presaram cu picaturi de ciocolata.
Se pun pe o farfurie si se dau la congelator (cateva minute) sau la frigider (1-2 ore) pana se intareste ciocolata.
Sa aveti pofta!

Cititi toata reteta

miercuri, 7 martie 2012

Mucenici moldovenesti - Sfintisori


Pe 9 martie are loc pomenirea sfintilor cei 40 de mucenici. Din cauza aceasta pe la noi se fac si acesti mucenici moldovenesti. Unii mai cu spor beau si 40 de pahare de vin. Eu sigur ma voi opri doar la mucenici :).

Ingrediente:
  • 1.1 kg faina
  • 2 lingurite sare
  • 35 g drojdie proaspata
  • 200 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la 2 lamai
  • coaja de la o portocala
  • 4 oua 
  • 400 ml lapte
  • 100 g unt topit
  • 100 g nuci macinate
  • 100 g miere
Cititi toata reteta

marți, 6 martie 2012

Pui cu gorgonzola si nuci


Gorgonzola este o branza italiana, cu mucegai. Se foloseste la sosuri, salate, merge si ca aperitiv. Da un gust delicios mancarii, si o aroma deosebita.

Ingrediente:
  • 4 linguri ulei masline
  • 5 catei usturoi
  • 2 piepti pui (1 kg)
  • 300 g smantana
  • 300 g gorgonzola
  • 80 g nuci
  • sare
  • piper
Cititi toata reteta

sâmbătă, 3 martie 2012

Muffins de post - cu nuca si mac


Am tot fost intrebata de o reteta de muffins de post! Am gasit una delicioasa, cu nuca si mac. Nici nu spui ca sunt de post deoarece sunt foarte pufosi si aromati.

Ingrediente:
  • 200 g margarina unirea
  • 150 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml apa minerala
  • 50 g nuci macinate
  • 2 linguri mac
  • 2 linguri miere
  • 200 g faina
  • o lingurita praf copt
Cititi toata reteta

joi, 1 martie 2012

Prajitura Kinder - felie de lapte


Sa vorbim despre Kinder felie de lapte.... E.... dementiala, racoritoare, aromata, DELICIOASA e putin spus!

Ingrediente crema:
  • 380 g lapte condensat indulcit
  • 120 ml lapte
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingura miere
  • un plic gelatina (10 g)
Ingrediente blat:
  • 4 oua (5 daca sunt mici)
  • 80 g zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 20 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri gris (30 g)
  • 2 linguri faina (40 g)
  • o lingurita praf copt (5 g)
  • 2 linguri cacao (30 g)
Cititi toata reteta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena