marți, 2 iulie 2013

Dulceata de cirese amare


Nu am intalnit persoane care sa nu iubeasca aceasta dulceata. Imi place si  pe paine cu unt dar mai ales in clatite. Chiar daca ciresele sunt mici, se curata  destul de greu de samburi dar rezultatul final e de nota 10+ . Nu am sa dau cantitatile exacte deoarece nu am cantarit ciresele. De obicei fac aceasta dulceata dupa masura: un vas cu cirese dezghiocate, un vas cu zahar.

Ingrediente:

  • cirese amare
  • zahar tos
  • optional puteti pune si 1-2 frunze de pelin pentru a fi dulceata si mai amara
Mod de preparare:
Curatati ciresele de codite, spalati-le si apoi scoateti-le samburii. Puneti-le intr-o oala mare cu masura, o masura de cirese una identica de zahar si lasati-le cateva ore pana se topeste zaharul. Pentru a grabi procedeul amestecati din cand in cand. Cand zaharul este topit puneti cratita pe foc potrivit si amestecati din cand in cand.
Cand siropul incepe sa se ingroase luati putin intr-o canita si lasati-l la racit, sa vedeti daca are consistenta dorita.
Cand dulceata are consistenta dorita puneti-o fierbinte in borcane si asezati-le cu capacul in jos. Acoperiti-le cu o patura si lasati-le asa pana se recesc. Nu mai este necesara sterilizarea.
Este buna, buna, buna... Uitati ce culoare frumoasa are...
Sa aveti spor si pofta!

7 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena