marți, 25 februarie 2014

Varza calita cu slanina


In sezonul rece mereu am pofta de acest fel de mancare. Fac aceasta retete de cateva ori pe an prin urmare nu ma acuzati de consum ridicat de grasimi.

Ingrediente:

  • o varza mare murata
  • 200 g slaninuta (daca are si putina carne prin ea e si mai bine)
  • 10-15 boabe de piper
  • 3-4 frunze de dafin
  • sare dupa gust
Mod de preparare:
Daca varza murata este prea acra puneti-o cateva ore in apa rece, daca nu este nevoie spalati-o cu apa rece, stoarceti-o bine si taiati-o cat se poate de subtire.
Taiati slanina cubulete si puneti-o intr-un vas pe foc potrivit 2-3 minute pana lasa putina grasime.
Cu ajutorul mainilor stoarceti din nou varza si adaugati-o peste slanina. Adaugati piperul si foile de dafin si caliti varza.
Amestecati din cand in cand si doar daca este nevoie adaugati cate putina apa fierbinte. Caliti varza pana se inmoaie. Daca vreti sa ii dati putina culoare puteti adauga 1-2 linguri de bulion din rosii sau pasta de ardei, eu una o prefer fara. Puneti o portie la racit si savurati-o cu placere.
Sa aveti spor si pofta!

2 comentarii:

  1. Mi-ai facut o pofta!
    Noi incercam sa mancam mai dietetic, dar...mi-a plouat in gura cand am vazut pozele!

    RăspundețiȘtergere
  2. Avand in vedere ca afara inca mai este frig, inca nu a venit primavara pe deplin, tin sa cred sincer ca e o mancare ideala , mai ales ca multi ne conservam mancarea.
    SI uite asa satuli de carne varsa pare as o buna optiune...

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena