luni, 6 iulie 2015

Prajitura cu cirese


Astazi va recomand cea mai buna prajitura cu fructe de sezon. Am folosit acum cirese dar merge cu orice fructe. Este pufoasa si buna, se prepara rapid, cu ingrediente din casa.

Ingrediente:
  • 1 kg cirese
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4-5 linguri amarettoo, coniac sau rom (optional)
  • 120 g unt la temperatura camerei
  • 250 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 150 g smantana
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • o lingura otet
  • 250 g faina
  • optional pentru glazura 100 g ciocolata alba
Mod de preparare:
Spalati ciresele si curatati-le de codite si samburi. Presarati peste ele zaharul vanilat si stropiti-le cu amaretoo.
Mixati untul cu zaharul pudra pana se omogenizeaza apoi adaugati pe rand cate un ou.
Mixati usor apoi adaugati smantana si bicarbonatul stins cu otet. Amestecati pana se omogenizeaza apoi adaugati faina.
Turnati compozitia intr-o tava (30*23 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina (sau tapetata cu hartie de copt) si deasupra presarati ciresele.
Dati tava la cuptor (preincalzit la 170 grade) pentru 50 minute sau pana cand prajitura trece testul scobitorii. Scoateti prajitura si distribuiti peste ea ciocolata razuita.

Lasati-o la racit in tava apoi taiati-o si serviti-o cu placere!

Sa aveti spor si pofta!

6 comentarii:

  1. super buna a iesit...
    totusi putin, putin cam dulce (poate si de la ciocolata) .... pe viitor o sa reduc cantitatea de zahar la 200g...
    oricum, super bune toate retetele care le-am incercat pana acum....
    felicitari pentru site si pentru tot efortul depus ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Toti am pornit de jos si toti am simtit la un moment dat ca nu ne apreciaza nimeni, ca munca noastra nici nu este observata, ca nu insemnam nimic si ca ne pierdem in marea asta de oameni si idei. Eu va propun ca in fiecare luna sa sustineti intr-o postare un alt blog. Fie ca este un blog mic, aflat la inceput de drum, sau un blog pe care il apreciati si-l urmariti cu regularitate, sau un blog de pe care v-ati inspirat adesea pentru meniul zilnic, pomeniti-l intr-o postare si faceti-i o surpriza. Va asigur ca gestul vostru va pune un zambet pe fata unui om, iar in ziua de azi, cand zambetele sunt atat de rare, cum sa refuzi sa fii tu cel care daruieste zambete?
    Te astept cu mare drag la provocarea "Virtual hug" http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2013/11/provocarea-virtual-hug.html
    Multumesc anticipat! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Pufoasă și gustoasă! Interesantă ideea cu glazura albă deasupra!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Irina pentru retetele tale. Eu am facut de foarte multe ori kinder ul cu nuca. Se face repede si usor. E nemaipomenit de bun pentruca noua ne plac prajituri le cu nuca.

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena