joi, 10 aprilie 2014

Pasca cu smantana


Imi place pasca cu smantana pentru ca este foarte cremoasa. Nu se prepara greu.

Ingrediente aluat:

  • 150 g unt
  • 70 g zahar (sau zahar pudra)
  • un ou
  • un plic de zahar vanilat
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • 200 g faina (+/- cateva grame)
Ingrediente umplutura:

  • 1.5 kg smantana grasa
  • 4 linguri cu varf faina (80 g)
  • 10 galbenusuri
  • 6 albusuri
  • 170 g zahar (nu este foarte dulce, daca vreti mai dulce suplimentati)
  • coaja de la o lamaie
  • mirodenii dupa gust
  • 400 g malai (va sta smantana pe el)

Pentru inceput puneti malai (in jur de 400g) intr-un bol, acoperiti cu un un tifon impaturit in 3, puneti smantana si lasati-o 8 ore la rece.
Mod de preparare aluat:
Puneti intr-un vas toate ingredientele si framanati-le bine pana se omogenizeaza  si nu se mai simte zaharul. Iese un aluat molicel. Luati-l cu o lingura din vas si puneti-l intr-o folie, la congelator.
Pentru crema amestecati smantana cu galbenusurile. Observati ca este groasa groasa...
Adaugati faina, esenta dupa gust si coaja de lamaie.
Bateti albusurile spuma cu un praf de sare si adaugati treptat zaharul. Aveti grija ca bezeaua sa fie consistenta nu aerata. Adaugati treptat peste albusurile batute spuma compozitia cu smantana.
Asezati aluatul pe o folie de bucatarie, acoperiti-l cu o alta folie apoi intindeti-l. Puneti-l intr-o tava cu diametrul de 28 cm, unsa cu unt. E foarte usor sa intindeti aluatul intre folii. Sigur nu se va rupe cand il puneti in tava. Cu ajutorul degetelor intindeti uniform aluaul, si pe marginea tavii.
Adaugati crema si dati pasca la cuptor (preincalzit la 170 grade) pentru 50 -60 minute sau pana se rumeneste frumos.
 Cand o scaoteti din cuptor crema va fi usor moale, se va intari cand se raceste pasca. Se va lasa putin.
Decorati pasca rece dupa plac si serviti-o cu placere.
Va asigur ca este delicioasa!
Sa aveti spor si pofta!

4 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.