sâmbătă, 28 februarie 2009

Chec cu piersici

          Am vazut reteta Laurei pe culinar. ro. Chec simplu si economic... Recunosc ca am citit cateva pagini bune in care era laudat de n gospodine.... Nu am facut niciodata chec din cauza ca il stiam innecacios dar asta e o adevarata nebunie..... O sa-l refac in diverse combinatii. Si acum i-am adaugat piersici retetei... dar va explic mai jos.
          Ingrediente pentru o tava:
- 2 oua
- 1 cana zahar
- 1/2 cana lapte
- 1/2 cana ulei
- 2 cani faina
- 1 plic praf de copt
- piersici din compot
- esenta

         Mod de preparare: Se bat ouale intregi cu zaharul bine bine pana se topeste. Se adauga uleiul si se amesteca pana se omogenizeaza apoi laptele, iar se mixeaza apoi adaugam faina si praful de copt. Spre sfarsit adaugam esenta. Punem compozitia intr-o tava (unsa de inainte) pe care s-a asezat si hartie de copt si ornam cu piersici dupa plac. Se da la cuptor cam 40 de minute. Primele 10 minute la foc mare apoi la mijlociu. Nu deschideti aragazul decat spre sfarsit. PS: Am uitat sa micsorez focul si s-a pirpilit putin :d, dar si in ciuda acestui fapt este delicios si deloc innecacios.

3 comentarii:

  1. Esti o draguta, Irina! :)
    Te pup pentru incredere si felicitari pentru portia super-apetisanta de chec...iata, nu chiar atat de simplu :P ...ci chiar spectaculos!!!
    Eticheta de "simplu" va fi valabila doar cand vom vorbi despre modul lui de preparare! :))
    Va trebui sa il incerc si eu cu piersici, acum cand am vazut cat de frumos ti-a iesit tie! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte fain, Irina! Cred ca e placut aromat, primavaratic si racoritor. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. In primul rand o jumatate de cana de ulei la 2 cani de faina este enorm, este un chec gretos, in al doilea rand, lasati-va de postat retete "spectaculoase" pentru ca nu sunt, am fost nevoit sa-l arunc.........,

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena