marți, 13 noiembrie 2012

Prajitura Kinder cu nuca


Aceasta prajitura este printre preferatele mele! Blat pufos, nuci, crema de ciocolata, budinca......

Ingrediente blat I:
  • 200 g nuca prajita si tocata
  • 8 albusuri
  • 130 g (10 linguri rase) zahar 
  • un plic zahar vanilat
  • 4 linguri nuca de cocos
  • 2 linguri de faina
  • o lingurita praf de copt
Crema I: 300 g de nutella sau finetti
Crema II: 
  • 8 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri cu budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 300 g unt (e ok si 200g desi reteta e cu 300g)
  • 100 g ciocolata topita in baie marin cu 2 linguri de lapte
Blatul II:
  • 18 biscuiti cu unt
  • 100 ml cafea tare (e foarte bun si ness-ul)
Mod de preparare blat: 
Intr-o tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt puneti nuca.

Bateti spuma albusurile, adaugati treptat ambele tipuri de zahar.

Amestecati nuca de cocos cu faina si praful de copt. Cand bezeaua este foarte tare si densa adaugati amestecul cu faina. Mixati foarte usor pana la omogenizare.

Turnati compozitia peste nuca si dati la cuptor (preincalzit 170 grade) pentru 20-25 minute sau pana ce blatul se rumeneste usor.

Lasati-l 2-3 minute in tava apoi rasturnati-l pe un platou pe hartie de copt.

Cat blatul este la cuptor pregatiti crema.
Mixati bine galbenusurile cu ambele tipuri de zahar, adaugati laptele si apoi budinca.

Puneti amestecul intr-o cratita pe foc mic si amestecati mereu pana se intareste apoi lasati-l la racit, amestecati din cand in cand.

Cand se raceste crema adaugati treptat untul.

Asa arata crema la sfarsit.

Puneti blatul in tava pe care l-ati copt cu nuca in sus si ungeti-l cu nutella. Peste crema de ciocolata adaugati jumatate din crema galbena si distribuiti-o uniform cu atentie.

Peste crema puneti biscuitii inmuiati in cafea.

Ciocolata topita amestecati-o cu restul de crema si distribuiti-o peste biscuiti. Deasupra presarati ciocolata rasa. Acoperiti tava cu folie si lasati-o la frigider cateva ore (5-6). 

Taiati-o dupa plac si serviti-o cu placere.

Sa aveti spot si pofta!

23 de comentarii:

  1. Uau, ce bine arata... Jumatate de tava e a mea... Primul venit, primul servit !

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daniela pacat ca tava acum e goala... E prea buna sa reziste!

      Ștergere
    2. Aha... tura viitoare sa pastrezi o bucatica si pentru mine... Pupici !

      Ștergere
  2. Arată foarte fain. Ce aș mânca și eu o bucățică!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Aoleu, ce de straturi si toate bune!!! Delicioasa prajitura, trebuie sa o incerc si eu!

    RăspundeţiȘtergere
  4. La cat de bine arata prajitura, a devenit brusc si preferata mea!O sa incerc aceasta reteta!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Vai e grozava!!! Arata prea bine!!! Cred ca am mai spus-o, dar asa mult imi place ca trebuie neaparat sa o fac, e super!! Pupici

    RăspundeţiȘtergere
  6. Cred ca este delicioasa, numai cand o privesc si imi inchipui ce arome minunate are! :)

    RăspundeţiȘtergere
  7. Superb arata prajitura!!!As vrea sa o fac si eu doar ca nu am budinca,vreau sa pun faina sau amidon in locul budincii,imi spui te rog ce cantitate ar trebui?Multumesc mult.Ador pur si simplu blogul tau,esti extraordinara!!!!Maria,Cluj-Napoca

    RăspundeţiȘtergere
  8. super buna acum am terminat de preparat cand se raceste ii iau proba :)))

    RăspundeţiȘtergere
  9. F frumos arata si as vrea sa o ac si eu.am o intrebare-ce dimensiuni are tava? multumesc si Sarbatori fericite!

    RăspundeţiȘtergere
  10. Scuze D-na Irina,am OBSERVAT TARZIU dim tavii.scuze.

    RăspundeţiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena