joi, 23 mai 2013

Prajitura aleasa


Prajitura aleasa, prajitura inteligenta, prajitura desteapta, acestea sunt denumirile pe care le-am tot auzit in discutiile despre aceasta prajitura. Eu o am in caiet cu aceast nume, prajitura aleasa. De ce acest nume? Pentru ca ingredientele se amesteca impreuna si cat stau la cuptor se aleg, crema ramane pe fundul tavii si blatul se ridica la suprafata... Frumos nu??? Daca o mai si gustati sa vedeti cat e de delicioasa.... deveniti fani!

Ingrediente:
  • 135 g unt (sau margarina)
  • 250 g zahar pudra
  • 7 oua
  • 9 linguri faina (135 g)
  • 1 l lapte
  • o lingurita esenta de vanilie (sau dupa gust)

Mod de preparare:
Mixati bine untul cu 150 zahar pudra apoi adaugati treptat cate un galbenus.
Turnati peste amestec treptat faina.
Adaugati treptat laptele si esenta.
Bateti albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugati treptat zaharul pudra (restul de 100g). Cand bezeaua devine consistenta adaugati-o peste amestecul de sus.
Turnati compozitia intr-o tava 28*22 cm tapetata cu hartie de copt si dati-o la cuptor (preincalzit la 170 grade) pentru 50 minute.
Dupa ce s-au scurs minutele si prajitura se rumeneste deasupra scoateti-o din cuptor.
Lasati-o la racit in tava apoi rasturnati-o pe o planseta, in felul acesta pandispanul va fi dedesubt si crema deasupra.
Taiati-o si serviti-o cu placere. Pentru decor am folosit cateva cirese confiate.
Sa aveti spor si pofta!
PS: Daca preferati o prajitura mai aromata suplimentati cantitatea de esenta. Recomand sa gustati inainte de a adauga prea multa!

36 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena