joi, 2 iulie 2009

Pilaf cu dovlecei

O alta reteta delicioasa de post este pilaful cu dovlecei....

 Ingrediente:

  • 2 dovlecei tineri
  • 2 cepe mai mici/ 1 mare
  • un ardei gras rosu
  • o lingura unt
  • o ceasca de orez 
  • 3 cesti apa 
  • 50 ml ulei 
  • 3 rosii 
  • sare 
  • piper
  • marar 
Mod de preparare Se curata zarzavaturile si se spala.
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in untul topit. Dupa 2-3 minute se adauga dovleceii si ardelul taiati cubulete, condimente, uleiul si doua cani apa. Se lasa la fiert cam 5-10 minute pana se inmoaie putin dovlecelul si se adauga orezul ales si spalat. Dupa ce s-a calit si el putin se pun restul de apa, sucul de rosii, se potriveste de sare si se mai dau cateva clocote. Se pune si mararul curatat, spalat si tocat      Teoretic urmatorul pas ar fi introducerea acestei compozitii la cuptor pntru 15-20 de minute. Pentru ca am avut un orez cu bobul subtire nu a mai fost nevoie deoarece a fiert foarte repede pe ochi. In functie de orez alegeti varianta care vi se potriveste.
Sa aveti spor si pofta!

3 comentarii:

  1. Si noi sintem innebuniti dupa dovlecei, suna foarte bine. Te rog sa treci miine pe la mine sa ridici niste premii. O duminica placuta Cami

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena