luni, 2 aprilie 2012

Prajitura cu vanilie si ciocolata


Prin amestecarea ciocolatei albe si a celei maronii se obtine o prajitura care arata la fel de bine pe cat este de gustoasa. Serviti-o la o ceasca de ceai sau cafea. Va constitui un desert impresionant.

Ingrediente:
  • 200 g margarina sau unt moale
  • 200 g zahar pudra
  • 3 oua usor batute
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g simpla (maro :) )
  • o lingurita esenta vanilie
  • 300 g faina
  • un plic praf copt
  • zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
Amestecati untul sau margarina cu zaharul pana obtineti o pasta moale si pufoasa. Adaugati ouale si mixati usor.
Topiti ciocolata in bain-marie (cea alba inr-un vas si in alt vas cealalta) si puneti-o separat in doua boluri mai mari. Ciocolata alba amestecati-o cu esenta de vanilie.
Impartiti amestecul cu unt (margarina) in vasele cu ciocolata. Mixati putin apoi adaugati jumatate din faina (amestecata in prealabil cu praful de copt) intr-un bol iar cealalta in celalalt bol. Incorporati-o usor.

Ungeti o tava (21*28 cm) cu unt si tapetati-o cu faina. Turnati alternativ din ambele amestecuri in tava si amestecati cu o spatula pentru a intercala cele doua amestecuri sau puneti intai un strat apoi celalat.
Dati la cuptor (preincalzit 180 grade) pentru 30 minute. Cand este gata scoateti-o din cuptor, lasati-o sa se raceasca 2-3 minute in tava apoi scoateti-o pe un gratar metalic sa se raceasca.
 Decorati cu zahar pudra si consumati prajitura taiata felii sau bucati.
Pufoasa si buna.
Aceasta reteta face parte din cartea Retete delicioase pentru prepararea painii.



17 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena