vineri, 17 august 2012

Prajitura cu prune


E timpul prunelor si e pacat sa nu profitam de ele. Va recomand o prajitura delicioasa cu prune.

Ingrediente:
  • 500 g prune (cantarite cu tot cu samburi)
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 60 g unt topit
  • 130 g iaurt
  • o lamaie (zeama si coaja rasa)
  • 300 g faina
  • o lingurita praf copt
Mod de preparare:
Spalati prunele, taiati-le in doua si curatati-le de samburi. Stropiti-le cu zeama de la lamaie si cu un plic de zahar vanilat, acoperiti-le cu folie si dati-le la frigider.

Bateti ouale cu ambele feluri de zahar pana ce compozitia capata consistenta smantanii apoi adaugati untul topit si iaurtul.
Amestecati faina cu praful de copt si adaugati-o peste compozitia de mai sus si mixati usor.
Introduceti in compozitie si coaja de lamaie si distrbuiti-o intr-o tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra puneti prunele.
Dati la cuptor pentru 35 minute la 160 grade (foc potrivit spre mic) apoi marti temperatura la 180 grade si mai lasati 10 minute.
Cand e gata scoateti prajitura din cuptor si lasati-o in tava la racit.
Cand se raceste taiati-o si pudrati-o cu zahar.


Sa aveti pofta!

17 comentarii:

  1. ce apetisanta este! dar eu abea m-am mutat in casa noua si inca nu am un cuptor, asa ca mai trebuie sa astept!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, sunt minunate praiturile cu prune si eu profit din plin de ele :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Super delicioasa prajiturica:)! Yammy....!

    RăspundețiȘtergere
  4. intr-adevar, pacat sa nu profitam de prune!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu sunt prezenta peste tot unde vad prajituri cu prune :). Imi plac la nebunie

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi plac foarte mult prunele,asa ce servesc si eu o bucatica de prajitura.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. Va multumesc tuturor si va doresc o zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce bine arata!!! Ma bucur ca mi-ai adus aminte de prajitura!!! Pup

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna, superb arata prajitura. Pot sa-mi zici ce fel de iaurt ai folosit? As vrea sa incerc sa fac si eu..:)..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Am folosit iaurt cu 0.1 % grasime. Garantez ca prajitura va fi le fel de delicioasa chiar daca folosesti un iaurt mai gras.

      Ștergere
  10. Multumesc, mi-a iesit foarte buna prajitura. Am facut si pizza de casa a la Vuselo. Retele tale sunt minunate si foarte bine explicate , asa mi-e mai usor sa fac :)...O zi buna iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu iti multumesc pentru vizite si te mai astept! O zi buna.

      Ștergere
  11. Multumesc, e o reteta minunata si prajitura mi-a iesit excelent.Ma bucur de toate retetele pe care le primesc de la tine.Sant bune si usor de facut dupa indicatiile tale. Numai bine si tot ce iti doresti sa se implineasca.Leo53

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru vorbele frumoase. Ma bucur ca v-a placut prajitura, ma bucur ca va plac retetele mele.

      Ștergere
  12. Ce dimensiuni are tava in care ati facut prajitura? intreb asta pt ca tavile mele sunt mai mari si ma gandesc sa creasca...

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena