vineri, 2 noiembrie 2012

Prajitura alba ca zapada (foi cu ulei)


Nu cred ca exista persoana care sa nu fi auzit de aceasta prajitura. E delicioasa, se prepara rapid, e pe placul tuturor.
Am specificat ca foile sunt cu ulei deoarece se mai pot face si cu unt. O sa le postez si pe acelea in curand.

Ingredinte 3 foi:
  • 3 oua
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • o lingurita amoniac stins (in putina zeama de lamaie)
  • faina cat cuprinde (33 linguri)
  • coaja de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
Ingrediente crema:
  • un litru lapte
  • 8 linguri faina
  • 7 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un pachet unt
  • zeama de la o lamaie
Mod de preparare foi:
Bateti ouale cu ambele tipuri de zahar apoi adaugati si restul ingredientelor.

Coca formata impartit-i in 3 parti egale (in jur de 300 g fiecare parte).

Pe o folie de silicon intindeti fiecare foaie. Prefer o folie de silicon pentru ca ma ghidez mai bine si rastorn mult mai usor foaia intr-o tava (sau pe fundul ei).

Dati fiecare foaie la cuptor (preincalzit 180 grade) pentru 14 minute.

Mod de preparare crema:
Dizolvati faina intr-o cana de lapte, restul puneti-l la fiert cu ambele feluri de zahar.
Cand laptele incepe sa fiarba turnati amestecul (lapte + faina). Amestecati continuu la foc mic in jur de 20-25 minute apoi lasati crema la racit.
Cand compozitia este rece adaugati putin cate putin untul apoi zeama de lamaie.
Umpleti foile cu crema si lasati-le cateva ore (10-12) pana se inmoaie foile.

Se taie dupa plac si se serveste cu placere.
Sa aveti spor si pofta!

20 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena