luni, 19 noiembrie 2012

Tort Amandina cu ciocolata


In acest weekend am facut 3 torturi, retetele au fost alese de beneficiarele lor, care s-au gandit si la mine si mi-au pastrat o feliuta. O impart cu voi.

Ingrediente blat:

  • 9 oua
  • 9 linguri zahar + 3 linguri pentru ars
  • 3 linguri apa rece
  • 4 linguri ulei
  • 9 linguri faina (130g)
  • un plic praf de copt
  • 4 linguri cacao (40g)
  • o lingura esenta rom (depinde cat de concentrata este)
Ingrediente crema:

  • 200 g ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt
  • o lingura cacao
  • esenta rom
Ingrediente sirop:

  • 200 ml apa
  • 200 g zahar
  • 3 plicuri cappuccino ciocolata (optional)
  • putina esenta de rom
Ingrediente fondat:

  • 250 g zahar
  • 75 ml apa
  • 50 g miere
  • 150 g ciocolata rasa
  • 2 linguri smantana pentru frisca
Mod de preparare blat:
Puneti intr-un ibric cele 3 linguri de zahar si caramelizati-l pe foc mic. Cand se topeste zaharul stingeti cu cele 3 linguri de apa rece si lasati in continuare pe foc mic pana se dizolva caramelul.

Mixati galbenusurile cu uleiul, romul si siropul de zahar ars.

Bateti albusurile spuma, adaugati treptat cate o lingura de zahar pana compozitia e consistenta si densa. Adaugati treptat galbenusurile.

Amestecati faina cu praful de copt si cacaua apoi adaugati treptat amestecul cu faina.

Puneti compozitia intr-o tava (diametru 25 cm) cu pereti detasabili unsa cu unt si tapetata cu faina (sau cu hartie de copt) si dati la cuptor (preincalzit 180 grade) pentru 55 minute sau pana cand blatul trece testul scobitorii: Introduceti o scobitoare in blat si daca o scoateti curata blatul este facut.

Lasati 2-3  minute blatul in tava apoi scoateti-l pe un gratar la racit

Mod de preparare crema:
Puneti intr-un vas pe baie de aburi untul cu ciocolata rupta bucatele si smantana pentru frisca.

Amestecati pana se omogenizeaza apoi adaugati cacaua si mai lasati pe foc 2-3 minute. Lasati crema la rece 30 minute sau pana se intareste.

Mod de preparare sirop:
Puneti zaharul si apa la fiert. Cand se topeste zaharul adaugati cele doua plicuri de cappucinno si  lasati amestecul sa mai dea un clocot. Lasati la racit.

Taiati blatul in 3. Puneti pe un platou prima foaie si ungeti-o cu jumatate din crema. Adaugati a doua foaie, insiropati-o, ungeti-o cu crema si deasupra puneti ultima foaie insiropata.

Mod de preparare fondant:
Puneti pe foc mic un vas cu cele 250 g zahar si 75 ml apa. Lasati pe foc mic pana cand capata consistenta unui sirop (intr-o cana cu apa rece turnati o picatura de sirop, daca se imprastie inseamna ca siropul nu este facut). Adaugati mierea, si mai lasati pe foc cateva minute apoi mutati vasul intr-o cratital cu apa rece si amestecati continuu pana incepe sa se albeasca siropul. Adaugati ciocolata rasa.

Amestecati pana se omogenizeaza apoi adaugati smantana. Puneti vasul in baie de aburi pana fondatul se lichefiaza suficient pentru a putea fi intins.

Imbracati tortul si dati-l la rece pentru cateva ore. Cand e rece ornati-l dupa preferinte.

 Taiati-l felii si serviti-l cu placere.

Sa aveti spor si pofta!

Sursa retetei AICI.

14 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena