miercuri, 28 noiembrie 2012

Tort Amandina cu unt


Ingrediente blat:
  • 9 oua
  • 300 g zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 45 ml apa rece
  • 45 ml ulei
  • 30 g cacao
  • 12 linguri faina (160g)
  • 1 plic praf de copt (10 g)
Ingrediente sirop:
  • 300 ml apa
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri capuccino ciocolata
  • 3 picaturi esenta rom
Ingrediente crema:
  • 300 g unt moale
  • 200 g zahar pudra
  • 3 oua
  • 3 linguri cacao
  • o lingura esenta rom
Ingrediente glazura:
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • 50 g unt
Mod de preparare blat:
Mixati albusurile cu un praf sare apoi adaugati treptat ambele feluri de zahar. Mixati bine pana se formeaza o spuma consistenta.

Amestecati galbenusurile cu ulei si apa rece si turnati amestecul peste albusuri.

Amestecati praful de copt cu faina si cacaua si adaugati-o treptat peste oua.

Turnati blatul intr-o tava (diametru de 26 cm) tapetata cu hartie de copt si dati-l la cuptor (preincalzit 180 grade) pentru 55 minute. Lasati-l in tava cateva minute apoi desprindeti-i hartia de copt.

Mod de preparare sirop:
Puneti intr-un ibric 300 ml de apa si 150 g zahar. Cand se topeste zaharul se adauga cele doua plicuri de capuccino, se mai da un clocot apoi se lasa la racit. Se adauga si esenta de rom.

Mod de preparare crema:
Mixati intr-un vas cele 3 oua cu 200 g zahar pudra pana se transforma in spuma. Puneti vasul intr-o oala cu apa, pe foc mic si lasati-l sa dea cateva clocote, amestecati din cand in cand. Adaugati cacaua.

Luati vasul de pe foc, lasati la racit crema apoi incorporati treptat untul. Pastrati 2-3 linguri de crema pentru decor.

Rasturnati blatul (rece) si taiati-l in 3. Puneti prima foaie intr-un platou. Insiropati-o si intindeti peste ea jumatate din crema.

Puneti peste crema a doua foaie, insiropati-o, adaugati restul de crema si ultima foaie insiropata. Am taiat foarte putin blatul pentru a patrunde mai bine siropul in el.

Puneti toate ingredientele pentru glazura intr-un ibric, pe foc mic pana se topeste untul. Se amesteca pana se omogenizeaza.

Turnati glazura peste tort si intindeti-o usor. Puneti cele 2-3 linguri de crema intr-un pos si decorati tortul dupa preferinta.

Sa aveti spor si pofta!
Reteta o am de la Ioana dar seama si cu cea a Lisei.




12 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena