joi, 22 noiembrie 2012

Tort Kinder Pingui



Ingrediente blat:
  • 10 oua
  • 200 grame zahar
  • 3 pachetele de zahar vanilat
  • 5 linguri pline cu gris (80 g)
  • 5 linguri pline de faina (110g)
  • 5 linguri pline de cacao amara (50 g)
  • 5 linguri de miere 
  • 1,5 pac. de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 50 ml lapte
  • 270 ml ulei
Ingrediente glazura 1 (peste crema)
  • 120 grame ciocolata de menaj
  • 70 de grame de unt
  • 1 lingura de apa
  • 2 linguri de ulei
Ingrediente glazura 2 (pentru finisarea prajiturii)
  • 220 de grame de ciocolata de menaj
  • 100 grame de unt
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingura de apa
  • 1 lingura zahar praf
Ingrediente crema:
  • 700 mililitri de smantana pentru frisca (de preferat La Dorna)
  •  2 pachetele de intaritor de frisca
  • 3 linguri de lapte condensat 
  • 2 linguri de miere
  • 1  lingura de esenta de vanilie
Mod de preparare blat:
Albusurile se bat spuma cu un varf cutit sare.
Faina se amesteca cu grisul, praful de copt si cacaoa.

Se separa ouale, galbenusurile se freaza bine cu zaharul (ambele feluri) pana se albesc.
Se adauga amestecul de faina si se mixeaza usor.
Se adauga laptele.
 Se adauga uleiul si mierea.
Se adauga albusurile batute.
Se distribuie jumatate din compozitie (575 grame din total) intr-o tava (42*30 cm).
Se da la cuptor (preincalzit 170 grade) pentru 10-12 minute. Daca aveti cuptor cu convectie coaceti ambele tavi in acelasi timp. Lasati blaturile la racit in tavi, fara sa indepartati hartia de copt.
Cat e blatul la cuptor se bate bine bine frisca pana se intareste, se adauga intaritorul pentru frisca, mierea, laptele condensat si vanilia. Lasati-o la rece.
Pentru glazura 1 se pun ingredientele intr-un bol pe baie de aburi pana se topesc apoi se lasa la racit. Identic se prepara si glazura 2.
Pe prima foaie se intinde jumatate din crema apoi glazura 1 (sa fie rece).
Se da la rece pana se intareste glazura apoi se pune restul de crema si se intinde usor.
Se pune peste crema ultima foaie, cu hartia in sus si se apasa usor pentru a distribui egal crema.
Peste foaie se toarna glazura 2. Se orneaza dupa plac si se da la frigider cateva ore. Se taie cu un cutit inmuiat in apa fierbinte (si apoi sters).

Un tort foarte apreciat atat de copii cat si de parintii acestora.

Sa aveti spor si pofta!






3 comentarii:

  1. Eu am facut de doua ori crema si nu mi-a iesit tare imi iese molcuta?unde am gresit?numai ca eu am facut frisca din smantana ca aia cumparata nu-mi place si am facut din smantana cu 32 la cuta grasime?asta sa fie cauza?va rog sa imi raspundeti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ati dizolvat corect gelatina? Puneti un plic in plus cand o vedeti asa moale. Ati lasat-o la frigider dupa ce ati preparat-o?

      Ștergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena