joi, 2 mai 2013

Pasca cu ciocolata fara branza


V-am promis ca revin cu o reteta de pasca cu ciocolata, doar din ciocolata si fara picatura de branza. Sunt mandra ca de la o reteta de baza, in care trebuia sa fierbi crema in baie de aburi am ajuns la aceasta reteta simpla, fara fierbere (doar topirea ciocolatei).

Ingrediente aluat:
  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • un ou
  • o lingurita esenta rom
  • un praf sare.
Ingrediente umplutura:
  • 500 g ciocolata de buna calitate
  • 10 oua
  • 200 g zahar
  • 120 g faina
  • 15 g cacao
Mod de preparare:
Puneti faina intr-un bol faceti o gaura in mijloc si adaugati si restul ingredientelor.
Framantati bine  pana aluatul devine omogen apoi intindeti-l pe o bucata de hartie de copt. Cu ajutorul hartiei imbracati o tava cu diametrul de 26 cm unsa cu unt si tapetata cu faina. Daca se rupe nu este nici o problema, peticiti-o! Este aluat fraged.
Puneti ciocolata la topit pe baie de aburi. Amestecati usor din cand in cand pana se topeste apoi lasati-l la racit (amestecati usor pana se raceste putin, cat sa nu va frigeti cand o atingeti).
Bateti bine bine cele 10 oua cu zaharul pana isi tripleaza volumul! Atentie este foarte important acest pocedeu. Adaugati in fir subtire ciocolata topita.
Amestecati faina cu cacaua apoi adaugati-o peste amestecul cu oua.
Mixati bine bine cateva minute apoi turnati umplutura in tava.
Dati la cuptor (preincalzit la 170 grade) pentru 40 minute, micsorati temperatura la 160 grade si mai lasati 10 minute. Umplutura nu trebuie sa "umble" in tava si  trebuie sa formeze deasupra o crusta. Observati in imagine si marginile umpluturii.
Lasati-o la racit in tava cateva ore bune (7-8 ore) apoi detasati marginea tavii si taiati-o cand este racita complet.
Este atat de cremoasa....
Sa aveti spor si pofta!
Nota:
Fotografiile sunt facute la cateva ore dupa ce s-a racit pasca. Daca o veti depozita la frigider nu va mai "curge"!

41 de comentarii:

  1. daca nu e aluat de cozonac si nici nu contine branza, asta nu-i pasca...e o simpla tarta cu ciocolata...si foarte scumpa, pe deasupra...bine ca ti-ai facut blog, dar nu stii nimic

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate ne spui tu ANONIM care te ascunzi frumos dupa micul tau ecran al computerului...Invidia si gelozia e cel mai potrivit ingredient pe care tu il poti pune in pasca ta....le ai din belsug si t-i le oferi gratis.....hahahah....iti trimit virtul aceasta tarta cu ciocolata drept in mutra desi asa scumpa cum e deja platesc mult pt tine :)
      Ma numesc Thea Papa si nu ma ascund dupa un ANONIMAT....
      PASTE....FERICIT???? Daca poti fi in stare sa simti fericire invaluita de atata invidie :)

      Ștergere
    2. Draga anonim eu ma bucur ca ai ajuns pe blogul meu si ai sesizat ca mi-am facut blog. Raspuns nu iti voi da eu ci cititoarele mele: https://www.facebook.com/BucatariaIrineii

      Angela Bozdog GUSTURILE NU SE DISCUTA...UNII ACCEPTA CU GREU CEVA NOU,DE AIA BATEM PASUL PE LOC. PE MINE M-A INCANTAT IDEEA

      Mihaela Dobroghiu Scheuleac asa suntem noi romanii foarte rai....de aia nici nu ne vom depasi conditia niciodata pt k ne dam in cap unii altora;)

      Alexandra Spireanu Toma i-as spune ca e facuta special pt cei ce comenteaza rautacios:))

      Majlat Florina Comentari rautacioase vor exista cat lumea ,dar (prajitura )cred ca-i delicioasa, indiferent ce este .Merita facuta pentru invierea Domnului.Sunt persoane care nu mananca branza.

      Aura Cristina Petruta pai ar trebui sa o intrebi de ce cauta retete pe blogul altora daca e atat de priceputa?nu ar trebui sa le aiba pe ale ei?

      Mirela Radu pasca,tarta nu conteaza ,il (o) asteptam pe ANONIM sa posteze retele sale .Atata suparare pt un fleac.pana la urma fiecare isi numeste retetele cum doreste.treb sa va bucurati ca totusi va urmareste aceasta persoana:P

      Aura Cristina Petruta mi se pare normal sa fim mai inventivi, sa mai incercam si alte lucruri decat cele traditionale si sa mai diversificam meniul sa zic asa...nu trebuie sa facem mereu aceleasi feluri de mancaruri.

      Gradinaru Georgiana intodeauna va exista cineva care are cate ceva de adaugat , dar nu trebuie sa i bagi in seama . eu chiar ma bucur ptr blogul tau , am incercat cateva retete si mi au iesit foarte gustoase. asa ca, mult spor in continuare si cat mai multe retete postate

      Ana Luminita Draga Irina, chiar daca ma pricep in ale bucatariei si cei ce ma cunosc pot confirma, eu tot te urmaresc si chiar iti folosesc retetele. Maine voi face atat pasca cu ciocolata cat si pe cea fara aluat de la tine de pe blog ''asa ca, mult spor in continuare si cat mai multe retete postate '' dupa cum spune Giorgiana Gradinaru

      Ana Luminita Bucataria este printre altele o'' Arta pe care daca nu o intelegi nu te apuci'' sunt cuvintele unui mare bucatar francez

      Raluca Asandei Bunica sotului meu, o femeie foarte credincioasa, face pasca cu ciocolata. La ea am auzit si mancat prima data...e delicioasa!

      Obancea Cristina Nici nu merita citite aceste mesaje. Nu te consuma din atat. Daca tot comenta macar trebuia sa o faca prezentandu-si numele, dar lasii sunt lasi. Sunt si oameni rai care nu au ce comenta mai ales in saptamana mare. Eu am sa o fac astazi si sunt sigura ca v-a da toata familia pe spate. Multumesc de reteta! De mult cautam ceva doar cu ciocolata si putin aluat, ca pana la urma vrem sa ne simtim bine cu aromele minunate ale sarbatorilor. Un Paste Fericit! si tie si tuturor cititoarelor tale cele bine intentionate!

      Roxana Crainiciuc Nu te supara Irina. Mama mea e o super bucatareasa si face pasca de ciocolata de cand imi aduc eu aminte. Chiar azi am cumparat ciocolata menaj ca sa facem si noi o pascuta maine. O fi pasca de branza mai traditionala, dar si cea de ciocolata e de mult in cultura culinara romaneasca.

      Ramona Morosan Deși nu te cunosc personal, îmi esti f draga.....invidia e mareeee, nu o baga in seama,nu a obligat-o nimeni sa-ti citească postarile.

      Bucataria Irinei Raluca eu am folosit cicolata belgiana cu lapte. Merge inlocuita cu milka sau cu o ciocolata de menaj de buna calitate.

      Etcu Carmen Sa multumim ca exista astfel de bloguri unde chiar invatam sa gatim !!!

      Getta C Getta Irina,eu te iubesc pentru retetele pe care le postezi:speciale,delicioase,frumos prezentate!!!!

      Marina Gavril Mitocanilor nu trebuie sa le dai explicatii,retetele rafinate sunt pentru cunoscatori...

      Zamfira Ioana la astfel de comentarii nu trebuie sa raspunzi, ignor total, eu apreciez foarte mult blogul tau, chiar am trimis retete prietenelor mele care au incercat la randul lor retetele si sunt incantate si te apreciaza. Nu lasa ca astfel de comentarii sa te supere. Gandeste-te la noi, ceilalti care te iubim si ne rasfatam cu retetele tale.

      Ștergere
    3. incercati sa inlocuiti aluatul cu un blat pufos de pandispan din 3 oua si cacao....veti vedea diferenta! e o reteta ce o fac demuult😊

      Ștergere
    4. Pasca cu ciocolata se face de ani buni.....de aceea a bine ca cineva ca dv.a facut blog sa avem de unde lua reteta si unii dintre noi sa se mai informeze ce bunătăți se mănâncă pe lumea aceasta....daca nu le place sa daca pasca cu aluat si brânză sărată ...care-i baiul....mulțumim pentru retete , pentru timpul acordat noua, si la cat mai multe retete....la pasca machedona nu stiti reteta?e o nebunie...mulțumim...

      Ștergere
    5. pisica unde nu ajunge-i miroase😄😃😁

      Ștergere
    6. Mama mea făcea asa pasca încă dinainte de Revoluție. La noi nu lipsea nici pasca cu smântână, nici cea cu ciocolata, bineînțeles alături de cea cu brânză și stafide. Asa ca unii sa revină în secolul prezent, sunt muuult în urma!

      Super Reteta. Asa o făcea și mama mea. Sărbători pline de lumina, pace și bunătate!

      Ștergere
  2. Buna!e o idee ff buna ...cat despre pers. de sus......ma bucur macar ca a invatat sa scrie este si asta un atu..:-P:-P:-P:-P:-P:-P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo! Ce comment ai mai dat...poate unora nu le place cozonacul.... Sicand spui ca e scumpa la ce anume te raportezi?

      Ștergere
  3. Unde e desteptaciune e si prostie cu carul,nu-i asa ,,Anonim''?

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-a facut si mie aseara cumnata mea pasca cu ciocolata dupa reteta ta. abia astept sa o gust. am inteles ca a iesit perfecta. eu am facut o pasca cu smantana, tot fara branza. sper sa fie ok, e prima data cand fac pasca. :)pop Irina

    RăspundețiȘtergere
  5. Anul acesta de paste mi-am dorit o altfel de pasca de ciocolata........si am facut aceasta reteta....nu am cuvinte sa spun cat poate fi de reusita, de delicioasa...exact ceea ce iti trebuie. multu tare pentru reteta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se poate face si ci pandispan?

      Ștergere
    2. Nu am testat aceasta reteta cu pandispan.

      Ștergere
    3. Da o fac si eu... cu ciocolata si smantana. Pt. o tava de 26 trebuie 4,5 oua depinde de marime. O dna. Ucraineanca facea pasca cu de toate... aluatul de cozonac si umplutura stafide smochine, bucatele de ciocolata si dulceturi... cum eram copil pt. noi era cea mai buna pasca! Are cineva reteta precisa?

      Ștergere
    4. E pasca machedona

      Ștergere
  6. as vrea sa merg cu pascuta la sfintit, oare nu se inmoaie daca sta citeva ore in biserica?

    RăspundețiȘtergere
  7. am facut si eu pasca dupa reteta ta,n am gustat o,dar arata minunat.multumesc.felicitari pt reteta

    RăspundețiȘtergere
  8. Recomandati-mi va rog sau spuneti-mi ce ciocolată din comert ati folosit?!! Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  9. Abia acum am descoperit reteta de pasca si abia astept sa o prepar.Am citit comentariile rautacioase si sunt revoltata ca exista persoane care nu fac nimic dar ii critica pe cei cu initiativa.Felicitari pentru blog,imi place!

    RăspundețiȘtergere
  10. Abia acum am descoperit reteta de pasca si abia astept sa o prepar.Am citit comentariile rautacioase si sunt revoltata ca exista persoane care nu fac nimic dar ii critica pe cei cu initiativa.Felicitari pentru blog,imi place!

    RăspundețiȘtergere
  11. Excelenta reteta. Al doilea an cand o testez, pe langa cea poloneza, cu smantana, cea in trei straturi. Multumim doamna draga ca va faceti timp sa le publicati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu va multumesc si va rog sa imi spuneti ce ciocolata ati folosit pentru a ajuta si ceilalti cititori.

      Ștergere
  12. Buna! Vroiam sa te intreb... la ciocolata ai zis ca batem ouale pana iso triplează volumul... folosim doar albusurile sau batem albusurile si apoi le amestecam cu galbenusurile si apoi restul?

    RăspundețiȘtergere
  13. Tocmai am terminat pasca cu ciocolata dupa aceasta reteta. Nu am gustat-o dar arata minunat!(sigur si gustul e pe masura) Va multumesc. Paste fericit!

    RăspundețiȘtergere
  14. Oare cu albușurile bătute spuma de la cele 10 oua merge? Eu consider că sunt prea multe gălbenușuri pentru ficat. ATENTIE! Vin dintr -o dietă cu menținere de peste 3 ani!

    RăspundețiȘtergere
  15. Am imcercat si eu reteta...insa la mine a iesit ca un pandispan mai degraba.... e pufoasa nu cremoasa...😕 e ca un chec.... 😕
    Unde o fi problema la mine?

    RăspundețiȘtergere
  16. super reteta.multumesc frumos.

    RăspundețiȘtergere
  17. Buns ziua!
    Cantitatile sunt pentru o singura pasca?

    RăspundețiȘtergere
  18. Imi place pasca cu ciocolata. O fac in fiecare an pt familie..mai ales anul acesta fac 2 pasti de ciocolata si una de branza. Nu inteleg ceva...galbenusurile nu se pun in compozitie?

    RăspundețiȘtergere
  19. buna ziua
    la temperatura camerei, pasca ramane cremoasa? Nu as vrea sa curga...

    RăspundețiȘtergere
  20. Este minunata. A iesit ca in imagine iar gustul foarte bun.

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena