miercuri, 19 iunie 2013

Visine conservate cu aspirina

Visinele in aspirina imi plac mult in prajituri pufoase, torturi, mai ales facute iarna... Acum cat se mai gasesc pe piata va recomand sa puneti macar 2 kg la conservat pentru iarna. Cu minim de efort veti gati la iarna numai bunatati!

Ingrediente:

  • 2 kg visine
  • 0.7 kg zahar
  • 6 aspirine pisate (normale nu tamponate)
Mod de preparare:
Spalati visinele, scoateti-le coditele si samburii si puneti-le intr-un borcan care sa le cuprinda. Eu am folosit un borcat de 1.7 kg si unul de 0.8 kg. Puneti un rand de visine, un rand de zahar si presarati aspirina pisata. Repetati pana se termina fructele.
Ultimul strat de visine trebuie sa fie presarat cu zahar si aspirina.
Nu umpleti borcanul foarte tare deoarece trebuie agitat din cand in cand pentru a se topi zaharul. Dupa o saptamana acesta se topeste complet si visinele pot fi folosite.
Sa aveti spor si pofta!

6 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena