joi, 14 mai 2015

Tiramisu cu galbenusuri la bain-marie


Tiramisu este un desert puternic energizant datorita continutului de oua, zahar si cafea tare. Aceasta reteta este cu galbenusuri fierte, stiu ca sunt foarte multe persoane care se feresc de galbenusurile crude in prajituri. Crema este aromata cu vin Marsala. Daca nu dispuneti de acest vin il puteti inlocui cu un vin alb dulce si aromat, o crema de whisky sau chiar amaretto.

Ingrediente:

  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 100 ml vin Marsala
  • 500 g mascarpone
  • 300 g piscoturi de sampanie
  • 2 linguri cacao neagra
  • 350 ml cafea tare (facuta din 400 ml apa, 4 linguri cu varf de cafea si o lingura de zahar)

Mod de preparare:
Mixati bine galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase apoi puneti amestecul pe foc, la bain-marie. Amestecati mereu pana compozitia are un aspect cremos apoi adaugati treptat vinul.
Amestecati pana ce compozitia se omogenizeaza apoi luati amestecul de pe foc si mixati pana se raceste. Crema formata trebuie sa faca basici. Cand e rece adaugati mascarponele.
Inmuiati piscoturile in cafeaua calduta cate o secunda apoi aranjati jumatate intr-o tava de 25*25 cm.. lipite unul de celalalt. Distribuiti mai bine de jumatate din crema apoi inca un rand de piscoturi si ultimul de crema. Pudrati uniform cu cacao folosind o sita fina de ceai.
Tineti prajitura cel putin 4 ore in frigider apoi serviti-o cu placere.
Sa aveti spor fi pofta!

2 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena