vineri, 18 septembrie 2015

Prajitura cu mere si lapte praf


Rareori imi ramane timp pentru blog, insa prajitura aceasta cu mere si lapte praf este prea buna si trebuie sa o impart cu voi. Se prepara usor si gustul este deosebit. Nu va speriati, nu aveti de intins la foi.

Ingrediente:
  • 2.5 kg mere
  • 150 g zahar
  • o lingurita scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 g unt
  • o cana faina (250g)
  • o cana gris (220g)
  • o cana lapte praf (150g)
  • o cana zahar (310g)
  • o cana biscuiti (120g)
  • un plic praf de copt
Mod de preparare:
Spalati merele, curatatile de cotor si dati-le pe razatoare. Amestecati-le cu ambele tipuri de zahar (cele 150 g si cel vanilat) si cu scortisoara si lasati-le la temperatura camerei cam 90 minute.
Intr-un bol mai marisoar amestecati restul ingredientelor, mai putin untul.
Tapetati o tava de 40*28 cm cu hartie de copt. Distribuiti jumatate din pachetul de unt pe toata suprafata tavii si peste el presarati 1/3 din amestecul cu faina.
Puneti peste amestec 1/3 din cantinatea de mere, acoperiti cu un alt strat de faina. Reperati operatiunea de 2 ori.
Peste ultimul strat de mere distribuiti biscuitii sfaramati (sau dati prin robot) si peste ei presarati din loc in loc untul ramas. Daca nu va ajunge ultimul strat de mere, nu intrati in panica, luati 3 mere spalate si dati-le rapid pe razatoare direct in tava... Din experienta va spun ca nu se intampla nimic, prajitura are acelasi gust. Dati tava la cuptor pentru 40 minute sau pana cand prajitura trece testul scobitorii.
Lasati-o la racit in tava apoi dati-o la frigider cateva ore apoi taiati-o si serviti-o cu placere...
Este mult mai buna rece.

Sa aveti spor si pofta!

Multumesc Teo pentru reteta!

5 comentarii:

  1. Interesanta reteta si chiar merita incercata. Nu pot sa-mi dau seama de unde isi ia faina si laptele praf cantitatea de lichid pentru a obtine un aluat intre straturile de mere. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Scuze..."amestecam restul ingredientelor, mai putin untul" si biscuitii....nu? Sau la sfirsit e vrb de alti biscuiti care se presoara deasupra?

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place reteta. Rareori reusesc sa fac un aluat care sa iasa bine, nu m-am gandit pana acum sa presar printre straturi acele bucati de unt. E ceva ce merita incercat. As fi avut aceeasi intrebare ca in comentariul de mai sus, insa m-am lamurit acum.

    RăspundețiȘtergere
  4. arata foarte delicios, ii voi face o surpriza sotului meu :D

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena