sâmbătă, 5 decembrie 2015

Ciocolata de casa cu menta si cafea


Indraznesc sa il intampin pe mos Nicolae cu aceasta bunatate de ciocolata. Sigur nu se supara daca o gaseste si la voi. Se prepara foarte repede, iar gustul este minunat! In imagine sunt doua portii, mai jos sunt ingredientele pentru una singura.

Ingrediente ciocolata cu cafea
  • 75 ml cafea tare
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 240 g lapte praf (+/- cateva grame)
  • 2 linguri cacao
Ingrediente ciocolata menta:
  • 75 ml apa
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 250 g lapte praf (+/- cateva grame)
  • esenta de menta dupa gust
Mod de preparare:

Amestecati cacaua cu laptele praf apoi treceti-le prin sita.
Puneti zaharul si apa int-o cratita teflonata sau intr-un ceaun pe foc potrivit. Amestecati din cand in cand.
Dupa ce s-a topit zaharul lasati pe foc mic 5 minute, adaugati  untul taiat cubulete si  amestecati rapid. Lasati pe foc pana se topeste apoi dati deoparte.
Cand untul e topit complet ...
Adaugati laptele praf si amestecati bine bine pana se omogenizeza. Pasta formata nu tebuie sa fie foarte tare. Din acest motiv mereu specific cantitatea laptelui praf  +/- cateva grame.

Intindeti amestecul intr-o tava acoperita cu folie alimentara.

Procedati identic cu cel de-al doilea strat si la urma adaugati esenta. Intindeti-o peste ciocolata maro apoi presarati cafea.


Lasati -o la rece minim o ora apoi taiati-o si serviti-o cu placere!


Draga mosule, sper ca iti este pe plac iar voua tuturor va doresc sa aveti spor si pofta! 

4 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena