sâmbătă, 5 decembrie 2015

Ciocolata de casa cu menta si cafea


Indraznesc sa il intampin pe mos Nicolae cu aceasta bunatate de ciocolata. Sigur nu se supara daca o gaseste si la voi. Se prepara foarte repede, iar gustul este minunat! In imagine sunt doua portii, mai jos sunt ingredientele pentru una singura.

Ingrediente ciocolata cu cafea
  • 75 ml cafea tare
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 240 g lapte praf (+/- cateva grame)
  • 2 linguri cacao
Ingrediente ciocolata menta:
  • 75 ml apa
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 250 g lapte praf (+/- cateva grame)
  • esenta de menta dupa gust
Mod de preparare:

Amestecati cacaua cu laptele praf apoi treceti-le prin sita.
Puneti zaharul si apa int-o cratita teflonata sau intr-un ceaun pe foc potrivit. Amestecati din cand in cand.
Dupa ce s-a topit zaharul lasati pe foc mic 5 minute, adaugati  untul taiat cubulete si  amestecati rapid. Lasati pe foc pana se topeste apoi dati deoparte.
Cand untul e topit complet ...
Adaugati laptele praf si amestecati bine bine pana se omogenizeza. Pasta formata nu tebuie sa fie foarte tare. Din acest motiv mereu specific cantitatea laptelui praf  +/- cateva grame.

Intindeti amestecul intr-o tava acoperita cu folie alimentara.

Procedati identic cu cel de-al doilea strat si la urma adaugati esenta. Intindeti-o peste ciocolata maro apoi presarati cafea.


Lasati -o la rece minim o ora apoi taiati-o si serviti-o cu placere!


Draga mosule, sper ca iti este pe plac iar voua tuturor va doresc sa aveti spor si pofta! 

3 comentarii:

  1. Se poate face si fara menta si cafea cu acelasi gramaj la ingrediente?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da se poate face. Mai sunt cateva retete pe blog daca aceasta nu va este pe plac.

      Ștergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena