miercuri, 18 februarie 2009

Oua umplute cu ficat

Reteta o am de pe retete-culinare si pot spune ca este foarte buna. In comparatie cu ouale umplute cu pateu, acestea mi se par mult mai bune.
         Ingrediente:
  • 4 oua
  • 2 bucati ficat de gaina (daca se poate proaspate nu congelate
  • 1 ceapa mica mica, 
  • o lingurita cu varf de unt, 
  • 2 linguri coniac
  • sare, 
  • piper
  • salata verde, 
  • o rosie mare, 
  • ridichi
  • masline (ultimile 4 ingrediente sunt pentru ornat). 
          Mod de prepare:
        Se fierb ouale tari, se curata si se taie in jumatati pe lung. Intr-o cratita, pe foc mic, se prajeste in unt ficatul taiat in bucati mici, impreuna cu ceapa. Cind ceapa se aureste, se ia vasul la o parte, se adauga sare si piper, apoi se adauga in compozitie galbenusurile fierte. Se da totul de doua ori prin masina de tocat (eu dat prin robot si iese o pasta foarte fina). Se omogenizeaza amestecul, se pune coniac si se umplu albusurile.
       Se asaza pe platou peste frunze de salata verde, si se orneaza dupa preferinte. E am facut soricei si ciupercute dupa cum se vede in poza.
       PS: scobitorile nu fac parte din decor :). Am acoperit platoul cu folie si ca sa nu stric ornamentul am infipt scobitori.
         Pofta buna!

4 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena