miercuri, 2 septembrie 2009

Ciorba radauteana



Mai mereu la amiaza imi place sa mananc cate o ciorba mai ales ca firma care se ocupa cu livrari vine cu o singura ciorba la birou. Am tot incercat eu sa obtin reteta de la aceasta firma (singura din Suceava a carei ciorba imi place) nu am reusit asa ca am aplicat cateva sfaturi de-ale Otiliei, prietena mea si ciorba a iesit mult mai delicioasa decat cea comandata.
Ingrediente:
- 1kg piept de pui
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- o radacina de patrunjel
- 2 cepe
- 2 ardei
- un praf sare
- 5 galbenusuri
- 650 ml smantana
- 4 linguri faina
- 4 linguri otet
- 3 catei de usturoi
- patrunjel verde

Mod de preparare:
Se curata zarzavaturile si se spala.
Ceapa se lasa intreaga, restul se taie in 2 sau 4.

Pieptul de pui se spala, se curata de pielite si se pune la fiert in 4 l de apa. Dupa ce da un clocot se ia spuma (daca este) si apoi se adauga zarzavaturile. Se fierbe pe foc potrivit pana ce pieptul este gata. Se scote pieptul si morcovii pe un platou la racit. Pieptul se taie feliute iar morcovii cubulete.

Se prepara un amestec din smantana, galbenusuri, faina si otet.

Restul de legume din ciorba se arunca iar zeama se strecoara intr-o alta cratita. Se pune iar pe foc, cand clocoteste se adauga pieptul de pui taiat si morcovii. Se da pe foc mic si se adauga amestecul cu smantana, amestecand mereu. Se lasa cam 2-3 minute si se opreste.
Usturoiul se curata si se piseaza apoi se adauga in ciorba.
Cam asa ar trebui sa arate:

Cand se serveste se adauga dupa preferinte smantana, usturoi si otet. Ideal ar fi sa se consume cu un ardel subtire.

Pofta buna!

14 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena