joi, 1 decembrie 2011

Salam de biscuiti


        Va mai amintiti de salamul de biscuiti facut de mamele sau bunicile noastre? Minunat..... e putin spus. Mai jos aveti reteta.


       Ingrediente:
  • 350 g biscuiti
  • 100 g unt
  • un ou
  • 125 ml lapte
  • 75 g zahar
  • 4 lingurite cacao
  • esenta de rom
  • 2 lg rom 
  • 50 g stafide
  • 100 g nuca 
  • 50 g nuca cocos
         Mod de preparare:
         Se pun stafidele intr-un bol si se stropesc cu romul. Daca nu aveti  rom inlocuiti-l cu coniac sau lasati-le in apa fierbinte cat sa le acoopere pentru 20 minute. Astfel stafidele se fac mai moi. 
         Nucile se coc in cuptor cateva minute si se taie bucati. 


         Intr-un bol se rup biscuitii in bucati mici si se stropesc cu esenta de rom. 


        Intr-o oala se pun oul si zaharul, se freaca bine, se adauga untul si treptat laptele.

          
        Se pune oala pe foc potrivit pana ce da in cateva clocote, se amesteca mereu apoi se da la rece.

        Peste biscuiti se pun nucile coapte, nuca de cocos, stafidele si crema rece. 


       Se amesteca totul bine cu o lingura de lemn, se adauga cacaoa. Compozitia formata se rastoarna pe o folie alimentara.

         Se ruleaza pana capata forma unui salam si se baga in frigider.


        Dupa ce s-a racit se taie felii si se serveste cu lapte, ceai sau cafea...


         Este atat de aromat si atat de bun.....


        Pofta buna!
        Colegii mei s-au bucurat doua dimineti de acest salam.... Pe ultimul nu stia care si cum sa il pastreze.... (fotografia este facuta cu telefonul). 
      


        La multi ani romani, la multi ani Romania!

11 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena