marți, 24 ianuarie 2012

Musaca de cartofi cu carne de curcan


De foarte mult timp nu am mai facut o musaca si mi s-a facut dor. Am ales musacaua de cartofi cu carne de curcan (daca nu aveti piept de curcan il puteti inlocui cu cel de pui, gustul nu se va schimba foarte mult). De obicei eu taiam cartofii rondele si ii frigeam in ulei insa de mult ma bate gandul sa incerc musacaua si cu cartofii fierti.

Ingrediente:
  • 12-13 cartofi medii
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 800 g piept curcan (dezosat)
  • 40 g slaninuta afumata
  • o legatura patrunjel
  • o ceapa
  • 3 linguri ulei
  • 4-5 linguri apa
  • 4 oua
  • 3 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • ulei pentru uns
Mod de preparare:
Se curata cartofii, se spala si se pun intr-o cratita in apa si sare la fiert. Cand sunt fierti se piseaza si se adauga untul, laptele si se potrivesc de sare.

Carnea se spala, se sterge cu un prosop absorbant de bucatarie si se da prin masina sau prin robot impreuna cu slaninunta. Se pune intr-un bol si se adauga patrunjelul spalat si tocat, putina sare si putin piper. Se amesteca pana se omogenizeaza.
Ceapa se curata, se spala se se toaca marunt. Se pune la calit in cele 3 linguri de ulei dupa care se adauga si carnea. Se tine pe foc mic in jur de 10 minute amestecandu-se din cand in cand. Se stinge amestecul cu apa. si se mai lasa pe foc pana cand compozitia este "uscata". Se da apoi la rece si cand e racita complet carnea se adauga 3 oua si se amesteca bine.
Se unge o tava cu diametrul de 24 cm cu putin ulei. Se pune un strat de cartof pe deasupra unul de carne, unul de cartofi unul de carne si ultimul din cartofi.
Se observa, carnea lasa putina zeama. Este normal, va patrunde cartofii.
Smantana se bate bine cu oul ramas, se adauga putin piper si putina sare si se se distribuie uniform pe toata suprafata compozitiei din tava si se da la cuptor (preincalzit) pentru 45 minute la 180 grade.
Se scoate din cuptor si se serveste calda alaturi de muraturi.


Pofta buna!

7 comentarii:

  1. Ce bine arata! N-am mai facut de foarte multa vreme o musaca!

    RăspundețiȘtergere
  2. super delicioasa! Imi aduc aminte de copilarie ;)
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bun!! Am sa notez reteta ta! Pupicei!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc fetelor! Adela e chiar delicioasa si nu foarte greu de facut!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena