duminică, 12 februarie 2012

Cupcakes pentru Valentine's Day


Iata ca am pregatit si primele cupcakes. Nu stiu daca se intampla asta daca nu ma motiva Isabela, cu al ei concurs Cupcakes pentru Valentine’s Day. Prin urmare am luat o carte cu cupcakes si am gatit prima reteta din ea: cupcakes - reteta de baza. Eu am facut reteta dubla datorita blatului roz.... vedeti mai jos. Au iesit 16 bucati.

Ingrediente petru blat (toate la temperatura camerei):
  • 350 g unt
  • 350 g zahar
  • 2 lingurite zahar vanilat alb pudra (merge inlocuit cu zaharul vanilat)
  • 6 oua
  • 350 g faina
  • 4 linguri lapte
  • 3-4 picaturi colorant rosu
Ingrediente glazura:
  • 160 g ciocolata alba
  • 4 linguri smantana
Pendru decor: inimioare din pasta de lapte praf, facute de mine.

Mod de preparare blat:
Se porneste cuptorul la foc potrivit, 180 grade.
Intr-un bol se pun untul si ambele feluri de zahar. Se amesteca bine pana se topeste zaharul.
Se adauga treptat cate un ou pana se incorporeaza toate.
Se adauga laptele si jumatate din cantitatea de faina. Se mixeaza pana se omogenizeaza apoi se adauga si restul de faina.
Se ia din compozitia formata 300 g, se pune intr-un bol si se amesteca cu cateva picaturi de colorant alimentar rosu. Bolul cu restul de compozitie se acopera cu o folie.
Se amesteca cu o spatula pana se omogenizeaza. Compozitia formata se pune intr-o tava de dimensiune 23*27 cm tapetata cu hartie de copt.
Se da la cuptor pentru 20 minute, apoi se scoate, se lasa 2-3 minute in tava apoi se rastoarna pe un fund.
Se decupeaza cu forma inimioare mici care incap in hartiutele de cupcakes.
Se pune in fiecare compartiment cate o lingura din compozitie.
Se pun inimioarele in mijloc, toate in aceeasi directie, pentru a sti cum le taiati.
Se adauga din nou compozitie cat sa ocupe 2/3 din forma.
Se dau la cuptor pentru 20-25 minute .


Mod de preparare glazura:
Se pune o cratita mai mica pe foc cu apa. Ciocolata si smantana se pun intr-un ibric, care se aseaza in cratita de pe foc.
Se lasa pe foc pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza compozitia.
Se ia de pe foc si se amesteca pana ce glazura se mai intareste putin.
Se toarna cate o lingura de glazura pe fiecare cupcakes. Aveti grija sa va puneti un semn cum e pozitionata inimioara pentru a sti cum o taiati.
Sa va iubiti mereu, indiferent de zi si sa aveti pofta de cupcakes!

P.S. Particip cu aceasta reteta si la provocarea secreta organizata de Violeta, pe Caietul cu Retete.

18 comentarii:

  1. Cat pot fi de frumoase.Bafta la concurs.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Irina chiar sunt tare frumoase! si ador orice tip de muffins si cupcakes!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt superbeeee! Imi place tare mult inimioara din interior, de mare efect 1Multumesc pentru participare, pupici !

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Timea, multumesc Violeta! Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Wow!! ce faina e sectiunea!!! felicitari si bafta la concurs!!! pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Superbe inimioarele !!! Bafta la concurs !

    RăspundețiȘtergere
  7. ce frumoase sunt :) parca nu-ti vine sa le mananci.
    succes la concurs !

    RăspundețiȘtergere
  8. Carmen, Liliana multumesc. Daca gusti o bucatica iti garantez eu ca iti vine sa le mananci pe toate chiar :).

    RăspundețiȘtergere
  9. Happy Valentine's day!Foarte apetisante cupcakes cu inimioara aia rosie la mijloc.Am salvat reteta ca-mi place cum arata.Vreau si eu cani ca si ale tale:)promit ca iti dau 2 tavi de silicon floricele+brownies:).Foarte frumoase.pup.xoxo

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc sister. Multumesc Paradis. Facem schimb :))).

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce poftã mi-ai fãcut si ce bine aratã, vreau si eu una!

    RăspundețiȘtergere
  12. fara praf de copt,cresc asa frumos

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena