luni, 19 martie 2012

Clatite de post


Inca un desert de post, foarte rapid de preparat: clatite. Sunt foarte delicioase, umplute cu dulceata, miere si nuci sau mai stiu eu ce alta preferinta aveti.

Ingrediente:

  • 1 l apa minerala
  • 4 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 500 g faina
  • putin ulei pentru uns tigaia
  • umplutura preferata
Mod de preparare:
Intr-un bol se pune apa, ambele tipuri de zahar si se amesteca putin. Se adauga faina. Se amesteca din nou pana ce compozitia este omogena si se lasa la odihnit cam 15 minute.
Se incinge o tigaie cu coada si se unge cu foarte putin ulei. Se toarna cate un polonic (mai mic) din compozitie si se roteste tigaia pana cand pasta acopera tot fundul. 
 Cand s-a desprins de tigaie (o mai ajutam pe margini) se intoarce clatita cu un cutit lat sau o spatula. Se lasa sa se rumeneasca si apoi se rastoarna pe o farfurie intinsa. Se procedeaza la fel cu toate clatitele.
Se unge fiecare clatita cu umplutura preferata! Cu miere si nuci....

Sau cu magiun...
Sa aveti pofta!

5 comentarii:

  1. Sunt bune!!! Salivez!! Miercuri am sa fac si eu! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt ideala pentru aceste zile lungi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt foarte bune.
    Multumesc foarte,foarte mult Irina,esti o draguta.Acum de dimineata mi-a dat telefon o doamna si mi-a spus ca mai dureaza cateva zile si imi trimit cartea.Sper sa fie asa.Pupici multi!

    RăspundețiȘtergere
  4. in loc de apà mineralà puneti lapte de soia.sunt delocioase.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am facut si eu si sunt f bune.mersi de reteta

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena