sâmbătă, 10 martie 2012

Paine cu prosciutto


Aceasta paine condimentata italiana. din Parma, contine sunca produsa pe plan local. O cantitate mica de sunca umple painea de o aroma minunata.

Ingrediente:
  • 390 g faina (+/- 10 g in functie de faina)
  • o lingurita si jumatate sare
  • 15 g drojdie proaspata
  • 250 ml apa calduta
  • 60 g prosciutto taiata bucati mici
  • putin piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Se cerne intr-un bol faina si se face o gaura in mijloc. Se adauga sarea, drojdia dizolvata in putina apa si restul de apa.
Se framanta incorporand treptat toata faina de pe margine (10 minute) pana se formeaza un aluat elastic si neted.  Se aseaza aluatul intr-un vas uns cu putin ulei si se lasa la dospit 50-60 minute acoperit cu o folie sau un prosop.
Dupa ce a crescut....
Se rastoarna pe blatul de lucru, se aplatizeaza  formand un disc apoi se presara prosciutto si putin piper.
Se ruleaza, capetele se prind bine se se baga dedesubt.
Se pune intr-o tava unsa cu ulei, se acopera cu folie se se mai lasa la crescut 30 minute.
Se cresteaza suprafata folosit un cutit bine ascutit cu 3-4 taieturi diagonale, se unge cu putina apa si se da la cuptor, (preincalzit la 200 grade) in jur de 35 minute, paina ce painea este rumenita.
 Se scoate si se lasa la racit pe un gratar.
 O paine pufoasa si aromata!
Sa aveti pofta!

5 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena