joi, 12 aprilie 2012

Drob de pui umplut cu oua


Daca nu va place drobul din carne de miel vin cu aceasta alternativa: drob de pui umplut cu oua.

Ingrediente:

  • 500 g piept sau pulpe de pui
  • 500 g ficat pui
  • 50 g slaninuta afumata (poate sa lipseasca)
  • 4 cepe verzi
  • o legatura marar
  • o legatura patrunjel
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri pesmet
  • 7 oua
  • piper
  • sare
Mod de preparare:
Fierbi carnea in apa cu putina sare, indepartand spuma care se formeaza la inceput. Scurgi carnea, o cureti de pielite si oase si o dai prin masina de tocat sau robot. Slaninuta fie o toci cubulete fie o dai prin masina.
Inabusi ficatul cu 2 linguri de ulei si putina apa. Cand s-a racit il tai in cubulete.
Toci fin verdeata si ceapa.
Fierbi 3 oua tari apoi le cureti.
Amesteci intr-un castron ficatul cu verdeata, 3 oua batute, carnea tocata, slanina, sare si piper dupa gust.
Cu restul de ulei ungi o tava de cozonac apoi o tapetezi cu pesmet. Eu am folosit hartie de copt, deci nu am folosit nici ulei nici pesmet. Intinzi jumatate din compozitie in strat uniform. Pe mijloc aranjezi ouale fierte.
Acoperi cu restul de compozitie si torni deasupra oul ramas batut.
Coci drobul in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu (180 grade), pentru 40-50 minute. Cand se rumeneste, este gata si il lasi sa se raceasca in tava.
Inainte de a-l aduce la masa se taie felii de 2-3 cm.
Sa aveti pofta buna!


15 comentarii:

  1. Este o alternativa f buna...mie nu-mi place mielul :P
    Sarbatori Fericite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc. La fel si tie sarbatori cu bine.

      Ștergere
  2. Tare frumos arata! doar drobul il mananc eu de la miel..si imi place mult. Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Timea si eu mananc atat de pui cat si de miel. Sarbatori fericite si tie.

      Ștergere
  3. Arata bine, e si bun. Cu pui cred ca am sa fac si eu. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. trebuie mai multe legume. plus ca ouale nu-s chiar bune pentru ficat :D. p.s. oricum, arata bine si asta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Marius. Daca vrei mai multe legume ai pe mail drobul de legume sau checul aperitiv cu ciuperci. Te mai astept cu observatii.

      Ștergere
    2. Hristos a inviat! Pe care email? M-am exprimat gresit. Ma gandeam la verdeata, sa fie cu mai multa verdeata.
      P.S. Bine-ai revenit in online :)

      Ștergere
  5. Sarbatori luminate alaturi de cei dragi! Paste fericit!

    RăspundețiȘtergere
  6. foarte bun tocmai l-am scos din cuptor este delicios...am mai facut si prajituri dupa retetele tale mi-au iesit de minune..multumesc frumos pentru retete

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena