joi, 5 aprilie 2012

Pasca cu branza dulce si aluat fraged

In ultimii ani de Paste gospodinele pregatesc dulciuri care mai de care mai sofisticate, dandu-le la o parte pe cele traditionale. Haideti sa schimbam acest obicei si sa aducem in casele noastre aroma de  pasca si cozonac cu nuca.
Daca nu va place pasca cu mult aluat atunci aceasta reteta e perfecta.

Ingrediente aluat:
  • 60 ml lapte
  • 10 g drojdie de bere
  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • un varf cutit sare
  • coaja de la o portocala
  • coaja de la o lamaie
Ingrediente umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri faina
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la o portocala
  • coaja de la o lamaie
  • un varf cutit sare
  • 200 g stafide
  • zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
Intr-un bol se pune faina, se face un gol in mijloc si se adauga ouale, maiaua (pregatita din drojdie, lapte si o lingurita zahar), ambele feluri de zahar si coaja de citrice. Se amesteca putin incorporand faina de pe margini.
Se adauga untul. Cand uit sa il scot din frigider il sfaram putin cu mana. Se framanta 5-10 minute aluatul (nu e foarte tare).
Coca se pune intr-un vas uns cu putin ulei se acopera cu folie si se lasa 30-40 minute la crescut intr-un loc cald. Nu va asteptati sa creasca foarte mult.
In alt bol se pun branza de vaci, smantana, faina, ouale, ambele tipuri de zahar, coaja de citrice si sarea.
Se adauga stafidele si se amesteca.
Din mai bine de jumatate de aluat se imbraca o forma de tort (cu pereti detasabili), cu mana.
Se pune branza si marginile se indoie cu o spatula.
Restul de aluat se intinde pe o planseta presarata cu faina si se taie din el cu forma cateva fasii.

Restul de aluat se intinde, iar cu foaia formata se acopera pasca. Se preseaza usor marginile sa nu iasa branza  si se acopera cu fasiile de aluat. Puteti face un zig zag, sau ce va place.
Se da la cuptor (preincalzit 180 grade) pentru 55 minute.
 Dupa ce s-a copt se lasa la racit la temperatura camerei cateva ore apoi se pudreaza cu zahar pudra.
E delicioasa. Branza nu este nici tare, nici moale, e perfecta.,  
Sa aveti pofta!

Particip cu aceasta reteta la  "Dulce Romanie " - Provocarea lunii Aprilie 2012,  organizata de sotia fericita AICI

3 comentarii:

  1. Si eu pasca tot asa o fac.Aluat putin si umplutura muuulta.Da' pana fac eu servesc de la tine o bucatica.Te pup cu drag!

    RăspundeţiȘtergere
  2. MIhaela cu mare drag o impart cu tine! Te pup.

    RăspundeţiȘtergere
  3. Ce bunã ti-a iesit...mmm...am sã pregãtesc si eu tot asa, imi place cu multa brânzã :)

    RăspundeţiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena