vineri, 10 august 2012

Muffins cu banane


Aceste prajiturici delicioase sigur sunt pe placul tuturor. Se prepara in numai 20 minunte si stau la cuptor cam  tot atat timp.

Ingrediente:
  • 200 g banane (curatate)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 250 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • o jumatate lingurita bicarbonat de sodiu
  • un ou
  • 125 g zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 80 ml ulei
  • 260 g iaurt (eu am foosit cu 2.8% grasime,  garantez ca e bun si mai slab)
Mod de preparare:
Bateti oul cu ambele tipuri de zahar. Adaugati uleiul si iaurtul si mixati.
Amestecati faina cu praful de copt si cu bicarbonatul de sodiu. Taiati bananele feliute, stropiti-le cu zeama de lamaie apoi amestecati-le cu faina.
Adaugati faina si bananele in compozitia lichida si amestecati usor cu o spatula pana se omogenizeaza.
Distribuiti amestecul in formele de muffins si dati tava la cuptor (preincalzit 180 grade) pentru 20-25 minute. Ideal ar fi sa nu le umpleti formele mai mult de 3/4, eu  nu aveam timp necesar sa coc si a doua tava.
Lasati-le 2-3 minute in tava apoi scoteti-le pe un gratar la racit.
Pufoase si bune!
Sa aveti pofta!

6 comentarii:

  1. Yammy....o minunatie acesti muffins:)!!!!!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca sunt delicioase si mai ales pe gustul copiilor :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca e vb de briose clar nu refuz niciodata, merg perfect la cafea. Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine arata in poza aia cu sectiunea, iti face o pofta de zile mari!!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena