vineri, 7 septembrie 2012

Papanasi fierti in ulei


 Vacantele de vara le asteptam mereu deoarece mergeam la Vatra Dornei. Era acolo restaurantul cu cei mai buni papanasi si chiar pe langa gara! In timp, cautand reteta perfecta am ajuns la cea de mai jos.

Ingrediente:

  • 600 g branza dulce de vaci bine stoarsa
  • 250 g faina +  40g pentru modelat papanasii
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 g bicarbonat sodiu (un varf lingurita)
  • un praf sare
  • ulei pentru fiert
Mod de preparare:
Puneti intr-un bol branza, faina, galbenusurile, bicarbonatul de sodiu, sarea si amestecati bine.
Adaugati albusurile batute spuma impreuna cu ambele feluri de zahar.
Presarati pe maini faina din abundenta apoi modelati fiecare papanas in forma de bastonas (7-8 cm).
Puneti intr-o oala ulei cam de 2-3 cm si lasati-o pe foc potrivit. Cand este incins uleiul dati drumul la papanasi.
Cand se rumenesc intoarceti-i pe partea cealalta apoi scoateti-i pe un prosop absorbant de bucatarie.
Serviti-i presarati cu smantana si zahar, cu smantana si dulceata. Eu prefer o dulceata de visine, e mai acra...
Credeti-ma pe cuvant ca sunt foarte foarte buni!

Sa aveti pofta!

15 comentarii:

  1. n-am mai auzit de procedeul "fiert in ulei" pana acum, dar omul cat traieste invata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adnia pentru mine "fiert in ulei" inseamna ulei mult, din abundenta. Prajit in ulei inseamna cateva picaturi de ulei pe fundul tigaii.

      Ștergere
  2. Nu am mai mancat de mult, asa ca mi-ai facut pofta. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Primesti musafiri?Sa vezi tu ce repejor ajung.Nu am mai mancat papanasi de foooooarte mult timp,si acum mi-ai facut pofta.Arata super bine.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mmm, ce bine miroase aici! Irina, stiu restaurantul, Dorna e foarte aproape de noi, la o ora de mers cu trenul. Ce mica e lumea! Tare buni trebuie sa fie papanasii tai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Gabi, de multe ori am zis si eu aceasta replice "ce mica e lumea".

      Ștergere
  5. Super extra! Mi-ai facut niste pofte...
    Faceam intr-un timp destul de des papanasi... dar am cam uitat de ei de mai bine de o jumatate de an.
    Acum ca mi-am adus aminte, ar fi cazul za mai facem :)

    RăspundețiȘtergere
  6. NU BUNI FOARTE BUNI.NU AM MANCAT NICIODATA PAPANASI ASA BUNI.FELICITARI DE FAPT TOATE RETETELE TALE SUNT MINUNATE!!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena