vineri, 7 septembrie 2012

Papanasi fierti in ulei


 Vacantele de vara le asteptam mereu deoarece mergeam la Vatra Dornei. Era acolo restaurantul cu cei mai buni papanasi si chiar pe langa gara! In timp, cautand reteta perfecta am ajuns la cea de mai jos.

Ingrediente:

  • 600 g branza dulce de vaci bine stoarsa
  • 250 g faina +  40g pentru modelat papanasii
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 g bicarbonat sodiu (un varf lingurita)
  • un praf sare
  • ulei pentru fiert
Mod de preparare:
Puneti intr-un bol branza, faina, galbenusurile, bicarbonatul de sodiu, sarea si amestecati bine.
Adaugati albusurile batute spuma impreuna cu ambele feluri de zahar.
Presarati pe maini faina din abundenta apoi modelati fiecare papanas in forma de bastonas (7-8 cm).
Puneti intr-o oala ulei cam de 2-3 cm si lasati-o pe foc potrivit. Cand este incins uleiul dati drumul la papanasi.
Cand se rumenesc intoarceti-i pe partea cealalta apoi scoateti-i pe un prosop absorbant de bucatarie.
Serviti-i presarati cu smantana si zahar, cu smantana si dulceata. Eu prefer o dulceata de visine, e mai acra...
Credeti-ma pe cuvant ca sunt foarte foarte buni!

Sa aveti pofta!

15 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena