luni, 5 noiembrie 2012

Aluat fraged pentru placinta cu mere


Va asigur ca acest aluat este ideal pentru o placinta cu mere delicioasa.

Ingrediente aluat: 

- 650g faina
- 250 g unt (merge si margarina)
- 4 oua
- 1 cana zahar (250g)
- 1 plic praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- coaja de la o lamaie
- sare

Mod de preparare:
Amestecati faina cu praful de copt si cu untul.

Adaugati treptat cate un ou.

Adaugati coaja de lamaie si zaharul si framanati bine.

Cand zaharul este topit puneti aluatul in folie si lasati-l la frigider pentru 2-3 ore.

Pentru umplutura de mere aveti nevoie de :
  • 1.5 kg mere (merg si 2 kg)
  • 125 g zahar (daca merele sunt dulci puneti mai putin)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingurita rasa scortisoara
Mod de preparare:
Puneti la calit pe foc potrivit, merele cu zaharul, zaharul vanilat si scortisoara.

Cand se evapora zeama de la mere opriti focul.

Impartiti aluatul in 3. Puneti intr-o tava (25*35 cm) o foaie de aluat, 1/2 din cantitatea de mere, foaie, mere si iar foaie. Cu ultima parte din aluat m-am "jucat" putin si am modelat un gratar.
 
Dati la cuptor (preincalzit 180 grade) pentru 50 minute. Lasati placinta la racit apoi pudrati-o cu zahar pudra. Cand e rece taiati-o bucati. Trebuie sa stea cateva ore pentru a se fragezi aluatul.    

Sa aveti spor si pofta!

29 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena