luni, 5 noiembrie 2012

Aluat fraged pentru placinta cu mere


Va asigur ca acest aluat este ideal pentru o placinta cu mere delicioasa.

Ingrediente aluat: 

- 650g faina
- 250 g unt (merge si margarina)
- 4 oua
- 1 cana zahar (250g)
- 1 plic praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- coaja de la o lamaie
- sare

Mod de preparare:
Amestecati faina cu praful de copt si cu untul.

Adaugati treptat cate un ou.

Adaugati coaja de lamaie si zaharul si framanati bine.

Cand zaharul este topit puneti aluatul in folie si lasati-l la frigider pentru 2-3 ore.

Pentru umplutura de mere aveti nevoie de :
  • 1.5 kg mere (merg si 2 kg)
  • 125 g zahar (daca merele sunt dulci puneti mai putin)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingurita rasa scortisoara
Mod de preparare:
Puneti la calit pe foc potrivit, merele cu zaharul, zaharul vanilat si scortisoara.

Cand se evapora zeama de la mere opriti focul.

Impartiti aluatul in 3. Puneti intr-o tava (25*35 cm) o foaie de aluat, 1/2 din cantitatea de mere, foaie, mere si iar foaie. Cu ultima parte din aluat m-am "jucat" putin si am modelat un gratar.
 
Dati la cuptor (preincalzit 180 grade) pentru 50 minute. Lasati placinta la racit apoi pudrati-o cu zahar pudra. Cand e rece taiati-o bucati. Trebuie sa stea cateva ore pentru a se fragezi aluatul.    

Sa aveti spor si pofta!

25 de comentarii:

  1. Ce plăcintă mare și frumoasă! Îmi lasă gura apă.

    RăspundeţiȘtergere
  2. Imi faci o pofta de zile mari cu placinta ta!Super bine arata!
    Pupici!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Azi e pt. a doua oara in cuptor.E o reteta minunata ca sa nu mai zic ce buna e placinta si ce bine arata cu grilajul acesta.Iti multumesc pt. retetele pe care le primesc de la tine si te felicit pt. toate - sant minunate.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru vorbele frumoase si pentru aprecieri. Ma bucur ca v-a placut aceasta placinta!

      Ștergere
  4. Eu o fac acum !!!!! E aproape miezul nopții! :) O sa termin cam târziu dar nu contează. ...sper doar sa imi iese bine.

    RăspundeţiȘtergere
  5. lacramioaragavril30 septembrie 2013, 16:10

    Este grozava placinta cu mere! Multumesc foarte mult pentru reteta! Am facut placinta cu mere si i-a placut nespus de mult copilasului meu! Maine voi face din nou placinta cu mere. Bravo! Super reteta!

    RăspundeţiȘtergere
  6. lacramioaragavril17 octombrie 2013, 17:32

    Nu am cuvinte sa iti multumesc pentru reteta. Am facut placinta cu mere de nenumarate ori. Copilasul meu o adora, si nu numai el, ci si noi, cei mari. Felicitari pentru reteta! Te pup!

    RăspundeţiȘtergere
  7. Am incercat si eu reteta numai ca in loc de mere am folosit dovleac,am respectat in rest toti pasii,dar nu s-a copt delocc aluatul!!!!! Am tinut doua ore in cuptor si doar pe margini dar fffoarte putin s-a copt on rest chilimoata,aluat crud.De ce nu s-a copt??? Unde am gresit oare? Vreau sa mai incerc o data reteta dar sa nu mai patesc asta! Imi plac foarte milt retetele tale si te urmaresc mereu pe facebook cu noutatile.

    RăspundeţiȘtergere
  8. Arata fenomenal !!!!!!!!!!!abia astept sa o fac dupa ce se termina postul.

    RăspundeţiȘtergere
  9. cum se dizolva zaharul in faina daca pui doar ou?mai ales ca zaharul este tos nu pudra.asta nu este aluat fraget,dar la romani se improvideaza

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este reteta de aluat "pasta frolla" si trebuie facut cu zahar tos,incearca si vei vedea ca iti va veni f bun.nu este nimic improvizat,asa este reteta:)

      Ștergere
    2. O tampenie de aluat, nu-l poti framanta ca te ustura mainile de la zahar, dupa 3 ore tinut in frigider se rupe tot si se lipeste, dupa ce l-am asezat in tava cu mana nu se coace deloc

      Ștergere
  10. placinta cu mere pot sa adaug nuci

    RăspundeţiȘtergere
  11. am facut aluatul lam lasat 3 ore in frigider dar ca sa fac foaia se lipeste de rulou cred ca compozitia in franta nu e ca la noi

    RăspundeţiȘtergere
  12. poate aveti un astus sa recuperez aluatul multumesc

    RăspundeţiȘtergere
  13. E o tampenie de aluat, mi-am nenorocit mainile la framantat zaharul in aluatul deja format...

    RăspundeţiȘtergere
  14. De ce nu pui si poze cu aluatul impartit la trei si pus in tava?Am respectat toti pasii dar cand a trebuit pus in tava m-au luat toti nervii.Mi se tot lipea de maini.Nu stiu cum ati facut voi,dar eu sigur nu mai fac.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie pus in folie alimentara si intins, apoi se desface usor folia si il pui in tava. Asa faci cu fiecare foaie. Este foarte usor!!

      Ștergere
  15. Am facut-o e foarte buna. ,.

    RăspundeţiȘtergere
  16. E foarte buna, eu am amestecat zaharul cu ouale si aluatul l-am intins foarte usor pudrand planseta cu faina...ca doar suntem gospodine :)

    RăspundeţiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena