marți, 6 noiembrie 2012

Ciocolata de casa in doua culori


Ingediente:

  • 150 ml apa
  • 200 g zahar
  • 200 g unt (un pachet)
  • 470 g lapte praf (+/- cateva grame)
  • 2-3 linguri dulceata de afine
  • 3 foi mici de napolitana
Mod de preparare:
Laptele praf se cerne pentru a fi cat mai aerat.

Se pun zaharul si apa int-o cratita teflonata sau intr-un ceaun pe foc potrivit.

Dupa ce s-a topit zaharul,  se mai lasa pe foc 5 minute apoi se da deoparte.Se adauga untul taiat cubulete si se amesteca rapid. 

Cand untul e topit complet ...

Se adauga laptele praf si se amesteca bine bine pana se omogenizeza. 

Pasta formata nu trebuie sa fie foarte tare.

Se distribuie jumatate pe prima foaie de napolitana.

Cealalta jumatate de ciocolata se amesteca cu dulceata de afine.  Daca este prea moale puteti sa mai adaugati o lingura de lapte praf.

Peste foia cu ciocolata alba se pune o alta foaie de napolitana. Se distribuie ciocolata cu afine se acopera cu o alta foaie de napolitana. si se lasa la racit cateva ore. Cand ajunge la temperatura camerei se baga la frigider.

Se taie cubulete si se serveste cu mare placere.
Sa aveti spor si pofta!

19 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena