marți, 6 noiembrie 2012

Ciocolata de casa in doua culori


Ingediente:

  • 150 ml apa
  • 200 g zahar
  • 200 g unt (un pachet)
  • 470 g lapte praf (+/- cateva grame)
  • 2-3 linguri dulceata de afine
  • 3 foi mici de napolitana
Mod de preparare:
Laptele praf se cerne pentru a fi cat mai aerat.

Se pun zaharul si apa int-o cratita teflonata sau intr-un ceaun pe foc potrivit.

Dupa ce s-a topit zaharul,  se mai lasa pe foc 5 minute apoi se da deoparte.Se adauga untul taiat cubulete si se amesteca rapid. 

Cand untul e topit complet ...

Se adauga laptele praf si se amesteca bine bine pana se omogenizeza. 

Pasta formata nu trebuie sa fie foarte tare.

Se distribuie jumatate pe prima foaie de napolitana.

Cealalta jumatate de ciocolata se amesteca cu dulceata de afine.  Daca este prea moale puteti sa mai adaugati o lingura de lapte praf.

Peste foia cu ciocolata alba se pune o alta foaie de napolitana. Se distribuie ciocolata cu afine se acopera cu o alta foaie de napolitana. si se lasa la racit cateva ore. Cand ajunge la temperatura camerei se baga la frigider.

Se taie cubulete si se serveste cu mare placere.
Sa aveti spor si pofta!

18 comentarii:

  1. Voi testa rețeta :) rezultatul tău pare de-a dreptul delicios

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa ai spor! Si pare si este delicios rezultatul :).

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce as manca si eu o bucatica. Cand vad foile de napolitana mor de ciuda ca nu am gasit si eu sa cumpar, am cautat doua zile prin supermarketuri:).

    RăspundețiȘtergere
  4. Wooow, cat de mult imi place!!!
    Ceva asemanator imi cumpar de la un laborator de aici din Arad, nu stiu de ce n-am incercat niciodata sa pregatesc eu :P
    Dar vazand minunatia facuta de tine, cu siguranta voi face ;)
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. ce unt folosesti?unirea,unt de masa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In general folosesc untul produs de la Albalact cu 65% grasime.

      Ștergere
  6. Irina - Eu nu am dulceata de afine , cu ce dulceata asi putea inlocui ? In camara am dulc: de capsuni , zmeura,piersici ,caise si prune .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-ar tenta dulceata de zmeura si cea de prune. Dupa ce amesteci laptele praf cu siropul combina repede intr-o canita si vezi care iti place mai mult. Daca nu incearca varianta cu cacao! La multi ani!

      Ștergere
  7. Iri, ce cant. obtii, ca in general, retetele de ciocolata se fac cu 250 gr lapte? Pupici RV

    RăspundețiȘtergere
  8. Super reteta!!!! Dar am un OF!!!!!!! Mi-am cumparat 2 pungi de 1 kg de lapte praf si a extra sarat .... Din exp ta, cu ce pot masca gustul , ca e .... groaznic.... Te pup ERIKA

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena