miercuri, 7 noiembrie 2012

Ciorba de gaturi de curcan





Astazi vin o reteta delicioasa de ciorba din gaturi de curcan.
Ingrediente:

  • 1 kg gaturi de curcan
  • o radacina de telina mai mica
  • un ardei
  • 2 radacini patrunjel
  • 2 radacini pastarnac
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • o legatura patrunjel
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri bulion
  • 200 g paste (taitei, fidea, fusilli)
  • 500 ml bors acru
Mod de preparare:
Curatati de pielite gaturile de curcan apoi spalati-le bine in apa rece. Puneti-le la fiert intr-o cratita cu 4-5 litri de apa rece.
Curatati legumele. Jumatate de ardei si o ceapa tocati-le marunt.
Cand da sa fiarba adunati spuma ori de cate ori apare. Cand nu mai apare mutati carnea intr-o alta cratita, strecurati supa peste ea si adaugati atat legumele intregi cat si pe cele tocate, mai putin patrunjelul si un morcov.

Lasati cratita pe foc potrivit acoperita partial de un capac pana sunt fierte atat carnea cat si legumele. Scoateti legumele intregi.
Intr-o alta cratita, in cele 2 linguri ulei, puneti bulionul si morcovul dat pe razatoare.

Caliti cateva secunde pana se inmoaie morcovul apoi turnati compozitia in oala cu carnea. Adaugati borsul (infierbantat in alt ibric) si cand da in clocot adaugati si pastele. Lasati pe foc pana taiteii sunt fierti apoi opriti focul si adaugati patrunjelul tocat marunt.

O portie abia luata de pe foc....



Sa aveti spor si pofta!

8 comentarii:

  1. Care-i portia mea?O servesc imediat,arata grozav de bine!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. legumele intregi se scot din oala inainte de a pune morcovul calit cu rosiile ? ... acum o fac si obs. ca nu scrie de ele ...daca raman in oala sau nu :) ms

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Scoate legumele inainte sa adaugi morcovul calit. Spor.

      Ștergere
  3. ms ... le-am scos :) ...si condimente pt gust ce ai pus ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Gustul il capata de la legume si de la sare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Irina, ai vreun pont pentru curatarea pielitelor de pe gaturile de curcan? Acum o pregatesc dar recunosc ca nu am avut rabdare sa curat in totalitate gaturile. Au mai ramas si portiuni mici cu pielita...Sper sa iasa buna.

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena