luni, 26 noiembrie 2012

Cornulete de post cu bors


Aceste cornulete le-am facut sambata si abia mi-au ramas cateva pentru fotografiat. Chiar daca sunt de post sunt delicioase.

Ingrediente:
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • o lingura zahar
  • 175 ml bors acru caldut
  • 175 ml apa calduta
  • o lingurita sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
Mod de preparare:
Cerneti intr-un bol faina. Faceti loc in mijloc si adaugati sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie si drojdia lichefiata (intr-o cana amestecati drojdia cu zaharul pana se lichefiaza). Incorporati treptat faina.

Adaugati borsul si apa si framantati pana aluatul devine elastic si neted.

Lasati la crescut, intr-un loc caldut, 60-90 minute sau pana ce aluatul isi dubleaza volumul.

Faceti sfere de marimea unui mar si intindeti-le subtiri subtiri. Taiati-le in 4 apoi in 8, 16... apoi umpleti-le cu magiun sau rahat. Nu puneti foarte mult magiun, va curge. Rulati de la baza (sa nu fie mai mare de 3 cm) pana la varf.

Puneti cornuletele formate pe hartie de copt. Dati dava la cuptor si coaceti-le pe foc potrivit (160 grade) 25-30 minute, pana ce se rumenesc usor.

Lasati-le la racit, pudrati-le cu zahar pudra si serviti-le cu placere.

Sunt foarte fragede.

Sa aveti spor si pofta!

21 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena