luni, 21 ianuarie 2013

Nuci cu untura coapte in cuptor


Da da da da da! Iubesc nucile si pe departe acestea sunt cele mai bune mancate de pana acum! Nu spun ca cele cu nuci nu sunt bune. Dar nuci mai fragede ca acestea nu am mancat... Au untura in compozitie si putin amoniac, dar va prezint mai jos ingredientele!

Ingrediente coji (75 nuci = 150 coji):

  • 500 g faina
  • 125 g untura
  • 125 g margarina sau unt
  • un ou
  • 100 g zahar pudra (3/4 dintr-o cana)
  • 2 linguri cacao (15 g)
  • o lingura esenta rom
  • o lingurita rasa amoniac (3-4 g)
  • o lingura smantana (30g)
Ingrediente umplutura:

  • 500 g smantana
  • 100 g zahar pudra
  • 150 g nuci
  • o lingurita esenta rom
Mod de preparare:
Puneti intr-u vas faina. Faceti putin loc in mijloc si adaugati si restul ingredientelor pentru coji.
Framantati bine pana se omogenizeaza aluatul, inveliti-l in folie si lasati-l 2-3 ore la frigider. Va asigur ca nu are nimic compozitia daca sta mai mult, 12-24 ore. E testat :).
Faceti batoane din aluat si taiati-le. Luati o bucata de aluat si mulati-o dupa tavita cat mai subtire. Puneti tavitele intr-o tava mai mare. Nucile oricum cresc la copt.
Dati tava la cuptor (preincalzit 160 grade) pentru 17-18 minute. Scoateti cojile din tavite imediat ce ati scos tava din cuptor cu ajutorul uni prosop. Strangeti putin tavita si imediat va iesi.
Raciti-le pe un gratar.
Bateti smantana cu zaharul pudra pana se intareste. Aveti grija sa nu o transformati in unt. Adaugati nuca macinata si esenta. Umpleti cojile cu frisca (smantana batuta+nuca) si lasati-le la temperatura camerei cateva ore pana se inmoaie apoi mutati-le in frigider.
Am facut doua portii in mai putin de o saptamana :)... 
Sa aveti spor si pofta!


25 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena