joi, 24 ianuarie 2013

Ficatei de pui cu ceapa


Imi plac mult mancarurile preparate rapid. Acesti ficatei cu ceapa sunt deliciosi si daca va ganditi ca sunt tari gresiti. Au un gust minunat si merg foarte bine cu putina mamaliguta fierbinte.

Ingrediente:
  • 3 cepe mijlocii
  • 100 ml ulei
  • 1.3 kg ficat (pot fi si mai putini, eu am avut 2 caserole)
  • 2 linguri bulion
  • 100 ml apa
  • sare
  • piper
  • 2-3 frunze dafin
Mod de preparare:
Curatati ceapa, spalati-o si apoi tocati-o marunt. Puneti-o intr-o cratita alaturi de ulei si caliti-o pana se inmoaie.
Adaugati ficatul de pui bine spalat si curatat de pielite.
Amestecati usor si lasati sa se caleasca cateva minute. Adaugati apa, bulionul si frunzele de dafin. Cand ficatetii sunt aproape gata potriviti gustul cu sare si piper. Mai lasati sa dea cateva clocote si opriti focul.
Serviti-i fierbinti alaturi de mamaliguta.
Sa aveti spor si pofta!


6 comentarii:

  1. De cand nu am mai mancat ficatei............trebuie sa incerc reteta ta! Arata delicios!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, si mie imi plac...si cu mamaliguta merg super bine ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. oh, mamaligaaaaa, ce buuuun ;)
    Ador mamaliga, iar ficatei nu am mai mancat de muuuuult! Sigur a fost delicios! te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. E super eu am incercat reteta doar ca am inlocuit ceapa cu prazul si e iesit de minune ca cea cu ceapa

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte buni,eu pun si ciuperci si in loc de dafin pun cimbru

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena