miercuri, 9 ianuarie 2013

Prajitura cehoslovaca


Recunosc ca prajiturile cu nuci sunt o placere pentru mine. Daca mai contin si putin ness e si mai mare placerea.

Ingrediente blat:
  • 6 oua
  • 140 g zahar
  • 140 g nuca macinata
  • o lingura rasa faina
  • un pachet praf de copt 10g
Ingrediente crema:
  • 200 g unt moale
  • 120 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri ness (mai mult sau mai putin, dupa gust )
  • 100 g nuca sfaramata
Mod de preparare:
Bateti spuma albusurile cu putina sare, adaugati treptat zaharul.

Cand spuma este densa adaugati treptat galbenusurile batute.

Adaugati praful de copt stins cu o lingura otet apoi treptat nuca si faina.


Turnati blatul intr-o tava 42*30 cm si dati la cuptor (preincalzit 180 grade) pentru 10-15 minute.

Pentru crema amestecati untul cu zaharul pudra apoi adaugati treptat galbenusurile.

Intr-o cana puneti ness-ul si o lingura cu apa fierbinte. Amestecati pana se dizolva. Cand ajunge la temperatura camerei adaugati-l peste crema.

Amestecati usor pana se omogenizeaza apoi adaugati nuca sfaramata.

Taiati blatul in doua. Puneti pe un blat crema si acoperiti cu celalalt.


Lasati prajitura la rece cateva ore apoi taiati-o cuburi.
Sa aveti spor si pofta!

PS: Varianta standard a acestei prajituri este cu un singur blat, aceasta crema si apoi o glazura (cum este cea de la Pasca poloneza, reteta AICI.)

8 comentarii:

  1. Foarte buna prajitura! Si mie imi plac mult prajiturile cu nuca si cafea!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Mie imi place in special blatul la prajituri, asa ca votez pentru varianta aleasa de tine, cu doua in loc de unul. Nucile se completeaza intr-un mod delicios cu ness-ul. O zi minunata iti doresc!

    RăspundeţiȘtergere
  3. un dulce din ala criminal, din care eu tb sa ma limitez la un patratel :D valei!:D

    RăspundeţiȘtergere
  4. Si mie imi place mult combinatia, nuca si cafea...iar prajiturica asta de mult ma tenteaza ;)

    RăspundeţiȘtergere
  5. Prajitura e bună la gust dar la blat e ceva in neregula. L am făcut in cuptoare diferite și mi a ieșit f subțire. Ceva ii mai trebuie făina? nucă? sau mai multe ouă

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Reteta este buna. Daca vrei un blat mai inalt foloseste o tava mai mica, de 25* 35 cm. Neaparat ouale sa fie foarte bine batute!

      Ștergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena