luni, 4 februarie 2013

Cornuri pufoase cu gem


Incep saptmana cu aceste cornuri pufoase umplute cu gem. Se fac foarte usor si sunt apreciate de toti, de la mic la mare.

Ingrediente (20 cornuri):

  • 35 g drojdie
  • o lingura de zahar
  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 200 g zahar 
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 120 g smantana
  • 50 g unt topit
  • 340 ml lapte (+/- 5 ml)
  • coaja de la o lamaie
  • gem pentru umplut (cam 400 g)
  • un ou pentru glazura 
Mod de preparare:
Amestecati drojdia cu o lingura de zahar pana se lichefiaza.
Bateti ouale cu restul de zahar (200g) si cu zaharul vanilat.
Cerneti faina intr-un vas in momentul pregatirii cornurile. Este un aspect important ce face ca preparatele sa fie mai pufoase. Adaugati ouale batute si drojdia lichefiata.
Adaugati coaja de lamaie, untul si smantana si framantati. Treptat adaugati si laptele. Framantati bine bine aluatul pana ce devine elastic. Lasati-l la crescut intr-un  loc caldut pana isi dubleaza volumul (o ora - o ora si jumatate).
Rasturnati aluatul pe o planseta si rupeti din el cate o bucata de marimea unui ou. Intindeti bucata, ungeti-o cu gem si rulati-o.

Asezati cornurile intr-o tava unsa cu ulei. Ies cam 20 de cornuri.
 Lasati cornurile in tava la crescut in jur de 20 minute apoi ungeti-le cu ou batut si dati-le la cuptor (preincalzit 180 grade) pentru 30 minute.
 Cand scoateti cornurile din cuptor ungeti-le cu putin unt si mutati-le pe un gratar. Lasati-le la racit apoi serviti-le cu placere.
Proaspat scoase din cuptor.....
Bune bune si a doua zi langa o sticluta cu lapte....
Sa aveti spor si pofta!

13 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena