miercuri, 20 februarie 2013

Ghebe cu usturoi


Cred ca v-am mai spus ca la noi ghebelor li se zice opintici sau pipinci, depinde de zona. Imi plac mult de aceea am grija toamna sa imi pun cateva pungi la congelator. Cu una  din ele am facut aceasta reteta.

Ingrediente:
  • 1 kg ghebe (opintici)
  • o ceapa
  • 100 ml ulei sau unt
  • 3 cani de apa
  • sare 
  • piper
  • 3 catei de usturoi
Mod de preparare:
Daca aveti ghebe proaspete curatati-le bine, coditele care sunt prea mari taiati-le de la jumatate, puful de sub/de pe palarie indepartati-l apoi spalatii bine sa nu ramana pamant intre lamele. Daca le aveti congelate treceti la urmatorul pas.

Intr-o cratita incapatoare puneti ceapa tocata marunt si turnati peste ea uleiul. Puneti oala pe foc potrivit si amestecati cu o lingura de lemn.
Adagati ghebele, apa, putina sare si piper si fierbeti sub capac pana scade apa.  Amestecati din cand in cand si daca apa a scazut si buretii nu sunt fierti suficient mai adaugati putin apa.
Adaugati cateii de usturoi tocati  (cand ghebele sunt fierte) si mai fierbeti 2-3 minute.
Sa aveti spor si pofta!

3 comentarii:

  1. Foarte bune ciupercutele cu usturoi!

    RăspundețiȘtergere
  2. daca am fost harnicuta asta vara am ghebe congelate si mi-ai dat o idee cum sa le gatesc!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena