joi, 14 februarie 2013

Prajitura Regina cu Crant



Spre deosebire de Prajitura Regina Maria clasica acesta este acoperita cu crant. Difera putin si cantitatile pentru blaturi dar modul de pregatire este identic. Este delicioasa.

Ingrediente blat (1) pandispan:
  • 6 albusuri
  • 6 galbenusuri
  • 7 linguri zahar (100 g)
  • o lingura zahar vanilat (un plic)
  • 6 linguri faina (90 g)
  • un pachet praf de copt (10 g)
  • un praf sare

Ingrediente blat (2) bezea:
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • 30 g faina (2 linguri)
  • 180 - 200 g nuca macinata taiata marunt
  • un praf sare
Ingrediente crema:
  • 200 g zahar pudra
  • 6 galbenusuri
  • 2 linguri cacao
  • un pachet unt
Ingrediente crant:

  • 100 g zahar
  • 60 g nuca tocata

Mod de preparare:
Pentru blatul 1 bateti albusurile cu putina sare. Cand se transforma in spuma adaugati treptat zaharul si la urma zaharul vanilat. Atentie mixati foarte foarte bine!
Cand spuma devine consistenta adaugati galbenusurile batute putin.
Adaugati faina amestecata cu praful de copt.
Puneti compozitia intr-o tava dreptunghiulara (35*25cm) tapetata cu hartie de copt si dati-o la cuptor (preincalzit 170 grade) pentru 20 minute.

Pentru blatul 2 bateti albusurile spuma cu un praf sare. Adaugati treptat zaharul, faina si apoi nucile ( indepartati-le pielita cat puteti). Observati va rog si bezeaua cat de bine este batuta.
Puneti compozitia intr-o tava dreptunghiulara (35*25cm) tapetata cu hartie de copt si dati-o la cuptor (preincalzit 170 grade) pentru 20 minute. Cand o scoateti din cuptor, mutati blatul pe un gratar si dupa cateva minute indepartati-i hartia.
Cat se racesc blaturile faceti crema.
Mixati bine intr-un vas galbenusurile cu 200 g zahar pudra.Puneti vasul intr-o oala cu apa pe foc si fierbeti pana se ingroasa. Amestecati din cand in cand. Lasati crema la racit.
Scoateti apa din unt. Adaugati treptat untul peste crema racita.
Impartiti crema in 2 parti egale. Jumatate amestecati-o cu 2 linguri de cacao.

Pentru crant puneti zaharul la caramelizat.
Adaugati nucile si amestecati bine pana sunt acoperite integral de caramel.
Rasturnati nucile pe o hartie de copt unsa cu ulei si sfaramati-le cu un ciocon de snitel sau cu un facalet.

Pe blatul de pandispan intindeti crema maro, peste ea foaia de bezea apoi crema galbena. Deasupra presarati crantul.
Lasati-o  la frigider cateva ore apoi serviti-o cu placere!

Sa aveti spor si pofta!

25 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena