joi, 21 martie 2013

Prajitura de post cu cola si ness


Cine a zis ca prajiturile de post nu sunt bune sa se ia de urechi... Glumesc... Inseamna ca nu a gustat din aceasta prajitura cu blat pufos facut cu cola si crema cu ness.

Ingrediente blat:
  • o cana cola (250 ml)
  • o cana zahar (250 g)
  • 2 linguri miere lichida - daca este zaharisita incalziti-o putin intr-un vas pe aburi (60 g)
  • 6 linguri ulei (90 ml) - fie de floarea soarelui fie de arahide
  • o lingurita bicabonat de sodiu stins cu o lingura zeama de lamaie
  • o cana nuci macinate (120 g) - eu am avut nuci si migdale
  • 2 cani de faina (280 g)
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri esenta rom
Ingrediente sirop:
  • 150 g zahar
  • 150 ml apa
Ingrediente crema:
  • 250 g margarina
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri ness (5 g)
  • o lingura din siropul de sus
  • 70 g nuca prajita si tocata (merge si mai mult)

Pentru glazura din crant:

  • 100 g zahar
  • 60 g nuca tocata
Mod de preparare:
Mixati bine zaharul cu mierea si cu cola.
Cand se dizolva zaharul adaugati uleiul, bicarbonatul de sodiu stins si nuca.
Mixati usor apoi adaugati faina.
Puneti si cacaua si romul apoi turnati compozitia intr-o tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Coaceti prajitura in cuptor preincalzit (180 grade) pentru 25 minute.
Pentru sirop puneti intr-o cratita zaharul. Cand se lichefiaza stingeti cu apa. Lasati pe foc pana se dizolva tot caramelul apoi lasati-l la racit.
Pentru crema mixati margarina cu zaharul pudra bine bine pana devine spumoasa. Puneti nessul intr-o cana si dizolvati-l cu o lingura de sirop fierbinte. Cand e rece adaugati-l peste crema.
Amestecati usor cu o spatula apoi adaugati nucile prajite.
Pentru crant puneti zaharul la caramelizat.

Adaugati nucile si amestecati bine pana sunt acoperite integral de caramel. Rasturnati nucile pe o hartie de copt unsa cu ulei si sfaramati-le cu un ciocon de snitel sau cu un facalet.
Puneti blatul pe un platou, si insiopati-l cu o seringa. Daca nu dispuneti taiati-l usor cu un cutit si turnati siropul. Intindeti crema peste el si presarati crantul.
Lasati prajitura la rece (nu neaparat la frigider) pana a doua zi, taiati-o si serviti-o cu placere.
 Sa aveti spor si pofta!
 Particip cu aceasta reteta la provocarea Dulce Romanie, martie 2013 organizata de Paula! Enjoy dessert!

6 comentarii:

  1. Bunatate, bunaciuneee! Ce gust trebuie sa aiba! Plus ca te umpli de energie de la cola si cafea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai cat de buna trebuie sa fie,cu siguranta am s-o incerc.Trecut la salvate!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine arata, unde mai pui si ca e de post!! Iti multumesc pentru reteta, e delicioasa si tare aspectuoasa! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici nu-ti dai seama ca e de post. Arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am facuto prima data pentru clasa mea de filozofie, si a fost un succes enorm!! Era foarte pufoasa si aromata, dar unele persone miau zis ca e prea dulce, asa ca data viitoare o sa mai reduc din zahar.
    Mersi mult de reteta, sa ai o buna zi! :)

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena