vineri, 22 martie 2013

Salata de vinete de post



Salata de vinete mereu mi-a placut. Fie ca este vorba de cea cu maioneza sau cea de post pe care am sa o prezint astazi.

Ingrediente:
  • 2 vinete (eu le-am avut la congelator)
  • 30 ml ulei (de preferat de masline)
  • o ceapa mica 
  • sare
Mod de preparare:
Coaceti vinetele pe o tabla (acesta este secretul pentru ca salata de vinete sa iasa alba, daca le coceti in cuptor culoarea va fi putin altfel, la fel si gustul) pe toate partile pana sunt facute, apoi puneti-le intr-un bol, presarati putina sare si lasati-le la racit. Curatati-le si punti-le intr-o sita la scurs. Eu cum va spuneam le-am avut congelate deci am sarit peste aceste etape. Doar le-am lasat la dezghetat.
Tocati vinetele cu dosul unul cutit sau cu un cutit special din lemn sau plastic si treptat adaugati uleiul amestecand.
Curatati si spalati ceapa apoi tocati-o. Adaugati-o peste vinete, amestecati si potriviti gustul de sare.
Ungeti salata pe felii de paine prajita pentru un gust si mai bun. Decorati-o dupa plac cu ceapa, rosii sau masline.
Sa aveti spor si pofta!

3 comentarii:

  1. Foarte buna in orice vreme! Mama o prepara de obicei fara maioneza.

    RăspundețiȘtergere
  2. O minunatie! Eu ii mai adaug si un catel de usturoi si cateva fire de patrunjel.

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena