joi, 2 mai 2013

Pasca cu ciocolata fara branza


V-am promis ca revin cu o reteta de pasca cu ciocolata, doar din ciocolata si fara picatura de branza. Sunt mandra ca de la o reteta de baza, in care trebuia sa fierbi crema in baie de aburi am ajuns la aceasta reteta simpla, fara fierbere (doar topirea ciocolatei).

Ingrediente aluat:
  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • un ou
  • o lingurita esenta rom
  • un praf sare.
Ingrediente umplutura:
  • 500 g ciocolata de buna calitate
  • 10 oua
  • 200 g zahar
  • 120 g faina
  • 15 g cacao
Mod de preparare:
Puneti faina intr-un bol faceti o gaura in mijloc si adaugati si restul ingredientelor.
Framantati bine  pana aluatul devine omogen apoi intindeti-l pe o bucata de hartie de copt. Cu ajutorul hartiei imbracati o tava cu diametrul de 26 cm unsa cu unt si tapetata cu faina. Daca se rupe nu este nici o problema, peticiti-o! Este aluat fraged.
Puneti ciocolata la topit pe baie de aburi. Amestecati usor din cand in cand pana se topeste apoi lasati-l la racit (amestecati usor pana se raceste putin, cat sa nu va frigeti cand o atingeti).
Bateti bine bine cele 10 oua cu zaharul pana isi tripleaza volumul! Atentie este foarte important acest pocedeu. Adaugati in fir subtire ciocolata topita.
Amestecati faina cu cacaua apoi adaugati-o peste amestecul cu oua.
Mixati bine bine cateva minute apoi turnati umplutura in tava.
Dati la cuptor (preincalzit la 170 grade) pentru 40 minute, micsorati temperatura la 160 grade si mai lasati 10 minute. Umplutura nu trebuie sa "umble" in tava si  trebuie sa formeze deasupra o crusta. Observati in imagine si marginile umpluturii.
Lasati-o la racit in tava cateva ore bune (7-8 ore) apoi detasati marginea tavii si taiati-o cand este racita complet.
Este atat de cremoasa....
Sa aveti spor si pofta!
Nota:
Fotografiile sunt facute la cateva ore dupa ce s-a racit pasca. Daca o veti depozita la frigider nu va mai "curge"!

40 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena