luni, 10 iunie 2013

Marmelada de capsuni (capsune)


Imi place marmelada de capsuni pentru ca este foarte aromata. O folosesc de obicei la cornuri, rulade dar si la fursecuri umplute. Se prepara foarte usor.

Ingrediente:
  • 1 kg capsuni
  • 0.9 kg zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
Mod de preparare:
Spalati bine capsunele, curatati-le de codite apoi dati-le prin sita sau mixati-le in blender.
Fierbeti sosul pe foc potrivit  pana se ingroasa apoi adaugati zaharul si zeama de lamaie.
Fierbeti inca 30 minute si amestecati mereu pana ce marmelada se ingraoasa.
Opriti focul si puneti-o in borcane. Cantitatea de marmelada obtinuta este de 900 g.
Are o culoare frumoasa si un gust minunat.
Sa aveti spor si pofta!

7 comentarii:

  1. Ce bine se tine marmelada ta! Foarte buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata grozav! Salvez reteta ca sa o pun in practica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata superb! Imi aduce aminte de marmelada pe care o mancam cand eram copil :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Irina, arata de vis marmelada ta!! as putea sa o fac si din alte fructe? ai incercat? de curand am vazut la un magazin marmelada si am cumparat o bucatica, dar nu prea mi-a placut...in schimb, aceasta facuta in casa precis e minunata!!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena