sâmbătă, 8 iunie 2013

Panna cotta cu caramel


Panna cotta este un desert rafinat ce are la baza smantana. Se prepara foarte usor, in 10-15 minute si se poate servi cu caramel sau cu alte sosuri de fructe.

Ingrediente pentru caramel:
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 40 g migdale (sau alune sau nuci) feliate
Ingrediente panna cotta:
  • un plic gelatina (10 g)
  • 3 linguri lapte rece
  • 450 ml smantana lichida (prefer cea pentru frisca)
  • 45 g zahar pudra ( 3 linguri cu varf )
  • o lingurita extract de vanilie (sau esenta, modificati cantitatea dupa gust)
  • o lingura rom
Mod de preparare caramel:
Puneti zaharul intr-o cratita si amestecati usor pana se lichefiaza si isi schimba culoarea in auriu. Adaugati untul si amestecati pana se omogenizeaza.
Opriti focul cand amestecul este omogen si adaugati migdalele.
Distribuiti compozitia in 9 forme de silicon clatite cu apa rece.
Pentru panna cotta puneti gelatina la hidratat in laptele rece. Intr-o cratita amestecati smantana cu zaharul pudra.
Cand da in primul clocot adaugati gelatina hidratata si opriti focul. Amestecati pana ce gelatina este dizolvata apoi adaugati vanilia si romul. Turnati in forme, peste caramelul intarit.
Cand crema ajunge la temperatura camerei mutati formele in frigider. Cand se intareste scoateti-o din forme, optional stropiti-o cu sirop sau topping si serviti-o cu placere.
Sa aveti spor si pofta!



6 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena