marți, 18 iunie 2013

Prajitura cu mere si crema de zahar ars

Imi place mult aceasta prajitura pentru ca merge numai bine pe aceste calduri, este racoritoare delicioasa si se prepara usor. Eu am folosit o tava mare, de 40*28 cm. Puteti sa o faceti intr-o tava mai mica si sa injumatatiti cantitatile.

Ingrediente caramel:

  • 375 g zahar (o cana si jumatate)
  • o lingura apa
  • 8 mere potrivite 
Ingrediente crema de zahar ars:

  • 12 oua
  • 12 linguri zahar (180 g)
  • 1 l lapte
  • coaja de la o lamaie
  • 4 lingurite extract de vanilie
Ingrediente blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 10 linguri apa
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • 200 g faina
  • un praf copt (10g)
Mod de preparare:
Pentru caramel puneti zaharul si apa intr-o cratita pe foc la topit. Amestecati continuu pana se lichefiaza si caramelul este limpede apoi turnati caramelul intr-o tava de 40*28 cm. Intindeti-l uniform. 
Spalati merele, curatati-le, scoateti-le cotorul si taiati-le in 8. Asezati feliile peste caramel si dati tava la cuptor preincalzit ( 170 grade) pentru 20 minute.
Intre timp preparati compozitia pentru crema de zahar ars. Mixati bine ouale intregi si adaugati treptat zaharul. Trebui sa isi tripleze volumul. Adaugati treptat laptele apoi esenta de vanilie si coaja de lamaie.
Turnati compozitia peste mere si lasati la cuptor 35 minute (170 grade) sau pana cand crema s-a inchegat, dar nu este foarte tare. 
Pe masura ce se coace scade.
Pentru blat bateti ouale cu zaharul bine bine pana isi tripleaza volumul si au consistenta unei smantani groase. Adaugati treptat cele 10 linguri de apa, faina amestecata cu praful de copt si esenta de vanilie. Turnati compozitia peste crema de zahar ars si lasati la cuptor 20 minute (170 grade).
Scoateti tava din cuptor si lasati prajitura in ea pana se raceste.
Rasturanti-o pe un platou si taiati-o. Pastrati-o la frigider.
Sa aveti spor si pofta!
P.S. Daca vreti puteti sa o garnisiti cu un strat de frisca!

22 de comentarii:

  1. Arata tare yummy si e perfercta pentru vremea asta. Speram sa ne si iasa,ca e un pic de preparat la ea:) te pupam

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sisters e foarte simpla! Un mixer va ajuta cel mai mult. Va pup.

      Ștergere
    2. multumim,e minunata !!!

      Ștergere
    3. multumim,e delicioasa!!

      Ștergere
    4. sunteti o gospodina desavarsita...multumim pentru toate retetele postate...

      Ștergere
  2. Arata demential! Salivez in nestire. :">

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat o fi de buna...sper sa-mi fac timp sa o fac si eu!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adina chiar vorbeam zilele trecute as vrea sa cumpar timp... Te asigur ca este delicioasa...

      Ștergere
  4. Ce reteta frumoasa si ce buna trebuie sa fie! Mama mea face ceva de genul asta, in forma de tort si il orneaza cu frisca :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine arata! Foarte interesanta reteta! Trebuie sa o incerc si eu!

    RăspundețiȘtergere
  6. sa sti ca am facut-o si nu a fost buna deloc...si sti de ce?pentru ca nu a stat prea mult in gura...glumeam:)))a fost super si vorba aia ``nu-i buna ca nu sta in gura``.
    multumim frumos de retete

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata super maine o incerc si eu sper sa imi iasa.am mai facut din retetele tale si toate mi-au iesit. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  8. am si eu o intrebare ... ouale nu se separa pentru crema de zahar nici pentru blat?

    RăspundețiȘtergere
  9. Blatul iese insiropat?Sotului ii plac prajiturile insiropate.Multumesc mult pt reteta!

    RăspundețiȘtergere
  10. asta da reteta si combinatie reusita, sigur e o pufosenie de prajitura la cum arata, bravo ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. Este extraordinara! Am facut-o pentru a doua oara si a fost foarte apreciata. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena